Kezdőlap Életmód Néhány érdekes tény a bichon havanese kutyafajtáról

Néhány érdekes tény a bichon havanese kutyafajtáról

1593
0
bichon havanese kutya

A kevéssé vedlő szőrével, a ragyogó természetével és a remek tanulékonyságával, a bichon havanese egy kiváló háziállat minden család számára. Egy csodálatos társ és egy igazi öleb, a havannai pincs kutyafajta sokak szívét elrabolta már … és nem hiábal! Ezek a szeretetre méltó, szőrös golyók úgy tűnik, hogy a mindenkit képesek az ujjuk köré csavarni akivel csak találkoznak, legyen az ember vagy állat.

 

Bichon havanese kutya és néhány érdekes tény róluk:

Talán már hallottál a havanese pezsgő személyiségéről és az ő hipoallergén szőrzetéről. De ez a kutya sokkal több, mint csak a külső:

 

Kapcsolódó: TOP 10 családi kutya

 

Kuba híres mesés strandjairól, szivarairól és a rumról, amiben szerintünk nagyon sokan egyet értenek, hogy a világon talán a legjobbak. De tudtad, hogy Kubának is van egy kevésbé ismert exportja, amely kisebb, mint egy kenyérsütő és cukibb, mint egy plüss állat, ez a havanese. Más néven a Havannai selyem kutya, ez a kis fickó kuba nemzeti kutyája és története az 50-es években indult el, amikor a kubai forradalom a szigetet egy kommunista állammá formálta, és a felső osztály Amerikába és Európába menekült ezekkel a kis ölebekkel.

 

Itt van néhány szórakoztató tény a kis havanese kutyáról:

  • ő az egyetlen kutyafajta, amely Kubából származik
  • Kis méretük ellenére ezek a kutyák könnyedén taníthatóak és gyakran valamilyen szolgálat teljesítésére tanítják be őket. Nagy-Britanniában egy havanese-t nemrég befogadtak a hallókészülék-programba, hogy kiképezzék a hallássérültek segítésére.
  • A jól képezhető természetük azt is lehetővé tette, hogy kiszimatolják a penészt és a termeszeket, terelje a kacsákat és cirkuszi előadóként is dolgoznak.
  • Vannak híres Bichon Havanese kutya tulajdonosoka is: Barbara Walters, Venus Williams, Joan Rivers, Queen Anne, Victoria királynő, Charles Dickens és Ernest Hemingway.
  • Teljesen normális, hogy a bőrük szeplős.
  • A Bichon család tagjai közé tartoznak, több féle néven is elterjedte ka világban, mint a Havanese Kubai Bichon, a Bichon Havanais, a Bichon Havanês, a Havaneser és a Bichon Habanero.
  • Az 50-es és ’60-as években a fajta a kihalás felé közeledett, azonban köszönhetően volt három család, akik miután elhagyták Kubát és az USA-ba mentek, újrafelépítették a fajtát, és végül az amerikai Kennel Club 1999-ben elismerte.

Ha többet szeretnél megtudni a bichon havanesekről, nézz körül a kutyafajták között: bichon havanese jellemzői


Mesélj a Havenese-ről – mi teszi egyedülállóvá? És szabadon adhatsz képeket, mert szeretjük látni a közösségünk furbáit!

Hozzászólás