Kezdőlap Kutya betegségek Francia bulldog betegségei – 3 betegség, ami miatt aggódnod kell, ha francia...

Francia bulldog betegségei – 3 betegség, ami miatt aggódnod kell, ha francia bulldogod van

96
0
francia bulldog kutyanevek

Ha már van egy francia bulldogod, akkor valószínűleg az állatorvoshoz is gyakran jársz vele. Ha azon gondolkodsz, hogy egy francia bulldogot fogadsz magadhoz, akkor feltétlenül figyelembe kell venned az állatorvosi számlákat is, amelyekből nagy valószínűséggel sok lesz. Mint kutyafajta, általában több egészségügyi problémájuk van, mint a többinek. A francia bulldog betegségei közül a következő 3 a leggyakoribb amiről neked is tudnod kell.

 

 

Francia bulldog betegségei

Brachycephalic szindróma

Mint valószínűleg tudod, a francia buldogok úgynevezett brachycephalic – rövid orrú –  fajta. Ez sok problémát okoz a légzés során, mert a légzőrendszerük nem engedi a levegő szabad áramlását a tüdőbe és ki. Aranyosnak tűnnek a kedves kis horkantásai, a horkolása és a szuszogása a francia bulldogodnak? Valójában ők azon vannak, hogy elég levegőt vegyenek, hogy életben maradjanak. Néhány francia bulldog esetében a sebészeti beavatkozások is szükségesek.

 

 

Csigolyaközi lemezbetegség

A rövid, zömök alakjukat, farok nélkül a gerincük okozza, amely technikailag deformálódott, és ezáltal a francia bulldogok hajlamosak különböző hát problémákra. A csigolyaközi lemezbetegség akkor jelentkezik, amikor a csigolyák között található porckorongok tokja megreped vagy előredomborodik a gerincvelő irányába. Amikor ez megtörténik, fájdalmat, idegkárosodást és bénulást okozhat. Ha a francia buldogunknak nehézségei vannak, nem hajlandó ugrani, inkontinencia, nem eszik, vagy más tünetek aggodalomra adnak okot, vigyük el az állatorvoshoz minél előbb.

 

 

Bőr / fül problémák

A francia bulldognak számos olyan örökletes bőr- és fül problémája van, amelyek talán nem kerülnek annyiba, mint a másik két egészségügyi probléma, de napi gondoskodást igényelnek, és néha a drága étrend fog segíteni. A szőrtüsző atkaság nagyon gyakori ennél a fajtánál, összehasonlítva más fajtákkal, és több más olyan bőrallergia, ami a környezet vagy az élelmiszerekkel hozható összefüggésbe.

Hozzászólás