Kezdőlap Általános Francia bulldog jellemzői – előnyök és hátrányok

Francia bulldog jellemzői – előnyök és hátrányok

3268
francia bulldog a szabadban-768x474

A francia bulldog a kissé komor arckifejezése ellenére vicces, szórakoztató és szeretetre méltó kutyafajta. Egy lakásban éppolyan konfortosan érzi magát, mint egy farmon, életrevalóbb, mint azt gondolnád. A francia bulldog kölyök kutyák különösen élénkek, és a labda üldözése az egyik szenvedélyük. A felnőtt francia bulldok jellemzői már méltóságteljesebbek és igazi bajnokai a kanpéknak, de szeretik a bohóckodást is, és nem bánják ha hűvös időben mész velük sétálni. Ebben a cikkben a francia bulldog jellemzőiről olvashatsz.

Francia bulldog jellemzői

A legtöbb francia bulldog mindenkivel szemben barátságos, míg mások udvariasan távlságtartóak. Mint sok más társához hasonlóan a Francia bulldogok is megugatják a látogatókat, de egyébként csendes kutyák.

Általában békések más háziállatokkal (noha egyes francia bulldogok szeretnek vadászni a kis rágcsálókra), a kanok hajlamosak más hímekkel összeveszni.

A francia bulldog meglehetősen makacs, és néha kihívást jelenthet a képzése, de meglepően érzékeny, emlékszik arra, amit tanul, és jól reagál a korai, türelmes, tartós képzésre, amelyben alkalmazva van a jutalomfalatokkal való jutalmazás.

Az úszómedencék tulajdonosainak körültekintően kell lenniuk, mivel a zömök testfelépítésük és a nehéz fejük miatt a legtöbb francia nem tud úszni, és vízbe fullad, ha medencébe esik.

 

Ha szeretnél egy kutyát, akifrancia bulldog jellemzői

 • Kicsi, de nagyon erős – nem egy tipikus öleb
 • Nagy kifejező szeme vannak
 • elegáns, könnyen ápolható szőrzete van, mely sok színben előfordul
 • Általában jól viselkedik mindenkivel, beleértve más háziállatokat
 • Tipikusan szeret játszani és labdázni
 • Nincs szükség sok testmozgásra
 • Nem ugat sokat

akkor a francia bulldog jó választás lehet a számodra.

 

Ha nem akarsz olyan kutyát, aki …

 • Szipog, szuszog, zihál, horkol, nyáladzik
 • Pukizik
 • Makacs
 • Nehezen lesz szobatiszta
 • Van néhány potenciális egészségügyi problémája a turcsi orra miatt
 • Sokba kerül

akkor a francia bulldog nem feltétlenül felel meg számodra és érdemes meggondolnod, hogy őt válaszd.

 

Érdekelhet: A probléma a kutyakölykökkel

 

Nem szabad elfelejteni, hogy a temperamentum öröksége kevésbé kiszámítható, mint a fizikai tulajdonságok öröksége, mint a méret vagy a vedlés . A temperamentum és a magatartás a neveléssel és a tréningekkel alakítható.

Bizonyos negatív tulajdonságokat elkerülhetsz azáltal, ha nem kölyökkutyát, hanem egy állatmenhelyről egy idősbb kutyát veszel magadhoz. Egy felnőtt kutya esetén könnyedén megbizonyosodhatsz arról, hogy mit kapsz, mire számíthatatsz és a felnőtt francia bulldog bebizonyíthatja, hogy nincs negatív jellemzője és egy igazán szerethető kutya.

Ha kiskutyát szeretnél, elkerülheted a negatív tulajdonságokat, ha egy megfelelő tenyésztőt választasz és a megfelelő kutyát. Sajnos általában nem lehet megmondani, hogy a kiskutya örökölte-e temperamentumait vagy egészségi problémáit, amíg fel nem nő, de sok mindent magtudhatsz, ha elkéred a szülők egészségügyi könyvét a tenyésztőktől.

 

 

Ha egy francia bulldogot tervezel, akkor leginkább a következőek miatt kell aggódnod:

 

 • Egészségügyi problémák. Sajnálatos módon ezek a kedves kutyák szándékosan olyan strukturális deformitásokkal vannak tenyésztve, amelyek rontják a kutya életminőségét. Különösen nehéz a légzésük. Meg kell védened őket a hőtől, a nyári forróságban az otthonodnak légkondicionáltnak kell lennie, hogy ideális környezetet teremts számára. A légzőszervi rendellenességek mellett a francia buldogoknál jellemzőek a gerincbetegségek, szem betegségek, szívbetegség és ízületi megbetegedések. Olvass bővebben a francia bulldog betegségeiről itt.
 • Francia bulldogok hangokat adnak ki. Rövid arcuk miatt a legtöbb francia horkant, szuszog, zihál, nyög, és horkol… hangosan. Ezek a hangok sok ember számára kedvesek; míg mások számára idegesítőek.
 • Nyáladzanak. Egyes francia bulldogok, különösen azok, akiknek nehéz laza ajkak vannak, szétcsorgatjákk a vizet, amikor isznak. Néhányan nyáladzanak is, különösen evés és ivás után.
 • Gázosak. Minden rövarcú fajta evés közben levegőt is lenyel, amikor eszik, és a levegőnek valahol el kell távoznia, emiat pukiznak.
 • Makacsság. Az ilyen kistestű kutyák, mint a francia bulldogok nagyon makacsak és manipulatívak is tudnak lenni. Meg kell mutatni nekik, abszolút következetesség mellett, hogy komolyan gondolod, amit mondasz. Az étel nagy motivációt jelent ennek a fajtának, de ha nem jól alkalmazod, akkor lesz egy kövér franciád, aki csak akkor engedelmeskedik, ha egy jutalomfalatot adsz neki.
 • Szobatisztaságra nevelés. A francia bulldogok meglehetősen lassúan tanulják meg, hogy hova kell piszkítaniuk. Négy-hat hónapig is eltarthat, míg ezt megtanulják.

Utoljára frissítve

Hozzászólás