Kezdőlap Kutyakölykök Francia bulldog kölyök

Francia bulldog kölyök

1956
1
francia bulldog kölyök

Azok a morcos kis karakteres arcocskák! Azok a mindig figyelő fülek! A francia bulldog hazánkban is nagyon népszerű faj, így sokan keresik a francia bulldog kölyök tenyésztőit és szeretnének befogadni a családjukba. Ha te is azon gondolkozol, hogy egy bolondos arcú, nyáladzó francia bulldog kiskutya kerüljön a te családodba is, akkor itt van néhány tudnivaló, mielőtt őt választod.

1. A francia bulldog kölyök nagyon beszédes

A franci bulldog kiskutya nem csak ugat, vakkant, de vannak olyan hangok is, amiket izgatott és ki tudja milyen állapotában hallat, amik csak rá jellemzőek az ugatáskor, ásításkor és egyéb kommunikációhoz ad ki, vagy mikor épp jár valami a fejében.

 

2. A francia bulldog kölyök úgy készül, mint egy elsőszámú társ

francia bulldog kölyök

Annak ellenére, hogy a neve francia bulldog, Angliában tenyésztették, egy igazi társ állat. Ő nem igényel hatalmas mennyiségű testmozgást, jól kijönnek a gyermekekkel és más állatokkal, felnőtt emberekkel, akikkel felnőnek. Kétségtelen, hogy a francia bulldog képzése kicsit lassabban fog menni, de ők imádni fognak téged.

 

3. A francia bulldog kölyöknél légzési problémák is előfordulhatnak

Az egyedi kis turcsi arca a francia bulldognak a rövidebb fejrésznek tudható be, ami rövidebb orrkoronggal is párosul, mint más kutyák esetében. Ez akkor jelent problémát, mikor a kis francia bulldog úszik, vagy repülőn utazik. Ha azt szeretnénk, hogy a francia bulldog kölyök ússzon, akkor mindenképp alkalmazunk valamit, ami fenntartja a vízen, maradjunk közel hozzá és figyeljük a mozdulatait, mert a szó szoros értelmében a kis francia bulldog kölyök nem képes a fejét a víz felett tartani, vagy akár a testét. Sok légitársaság nem enged repülni ilyen fajtákat (ún. brachycephalic), mivel a szállításuk a meleg területen sok stresszel jár, ami megnehezíti a légzésüket és súlyos esetekben akár a kis állat halálához is vezethet. Szóval, ha gyakran repülünk és a kedvencünket szeretnénk magunkkal vinni, akkor a francia bulldog kölyök nem nekünk való.

 

4. Az egyik “probléma” jön a másik után

Testes és izmos, a francia bulldognak van egy fajta kisugárzása, mondjuk inkább illatnak. A francia bulldogok nem csak az egyedi légzésükről híresültek el, hanem a gáz kibocsátásuk miatt is. Ez a kis „puki” kérdés nem lehet akadály, használjunk illatosítókat, nyissuk ki az ablakokat gyors szellőztetésre és a francia bulldog kiskutya remek választás az ön számára.

 

5. A kis francia bulldog kölyök egy igazi kanapé bajnok és hihetetlenül játékos tud lenni

A franci bulldog kiskutya tökéletese jól érzi magát, ha olyan környezetben nőhet fel, ahol kis király és királynőként kezelik, kedveli a luxust, de melyik kutya nem? J Mivel ez a fajta egy igazi társas lény, képes egész nap melletted lógni, szeret a díványon henyélni, olyan pozíciókban, amit ki sem néznénk belőle. De csak azért mert lusta, még nem jelenti azt, hogy nem szeret játszani, igen is szeret. A francia bulldog egy igazi kis bolondos, játékos társunk lesz.


A kutyafajták jellemzőit itt találod.

1 hozzászólás

Hozzászólás