Kezdőlap Kutyafajták Közepes termetű kutyafajták, akiket te is szeretni fogsz

Közepes termetű kutyafajták, akiket te is szeretni fogsz

3279
airdale terrier közepes termetű kutyafajták

A közepes termetű kutyafajták lefedik a különböző kutyafajták széles választékát a terrierektől kezdve a huskyig. Lehetnek kanapé kedvelők vagy energikusak, őr kutyák vagy családi kedvencek, és a megjelenésük is változó, úgy, mint a temperamentumuk és a személyiség tekintetében is. Mivel nagyon sok mindenben különböznek, az egyetlen dolog, ami a közepes méretű kutyák esetében valóban közös, az a súlyuk, ami  18 – 27 kg között mozog.

A “közepes méretű” fajták puszta száma is segített nekik abban, hogy a legnépszerűbb méret legyen a kutyafajták között a világon. A közepes termetű kutyák azért is népszerűek, mert a kis fajtákkal ellentétben kevésbé hajlamosak a sérülésekre, és hiányoznak a nagy fajtákra jellemző különböző egészségügyi problémák. A közepes testű kutyafajták az intelligenciájukról is ismertek, amivel ösztönző társak a tulajdonosok számára. A közepes méretű kutyák boldogan élnek a lakásokban vagy más kisebb lakóhelyen, de emellett gyakori mozgást is igényelnek, hogy segítsenek nekik felszabadítani a felesleges energiáikat.

Bár nem olyan nagyok, mint más fajták, sok napi fizikai aktivitást igényelnek, és pusztítóakká válhatnak otthon, ha nem tudják elfoglalni magukat, unatkoznak vagy nyugtalanok. Az ilyen méretű fajták erősek, és jól kezelik a kissé durva és felforgató játékokat, ami a gyermekekkel teli házzal járnak. Több türelmük van, mint a kistestű kutyáknak, és nem hajlamosak arra, hogy véletlenül ártsanak egy kisgyermeknek, aki a játék közben véletkenül fájdalmat okoz nekik. E fajták közül sokat tenyésztettek terelésre juhászkutyának, így ők is hajlamosak terelgetni a gyermekeket, amely megszokott volt az állotok őrzése során.

Sok közepes méretű kutyafajtához tartozó tulajdonság, hogy szeretnek ásni, ami azt jelenti, hogy soha nem szabad felügyelet nélkül hagyni őket az udvaron. Gyorsan képesek a kedvenc virágágyásod átrendezni, és képesek átásni magukat a kerítések alatt, hogy felfedezzék a külvilágot.

A középtermetű kutyák sokan vannak. Fontos, hogy mielőtt befogadnánk egyet a családba kutassunk, ismerjük meg a fajtákat, és fontos, hogy mindig töltsünk egy kis időt a kutyával, mielőtt kiválasztanánk.

 

Nézz körül itt, ismerd meg jobban ezeket a közepes termetű kutyafajtákat, hogy többet megtudhass róluk:


A bulldog egy odaadó társ, aki az amerikai Kennel Club legnépszerűbb közepes méretű kutyafajtái közé tartozik. A bulldogoknak könnyen ápolható szőrzetük van, de külön odafigyelést igényelnek a nagy melegben, a rövid, lapos pofájuk miatt, ami a túlhevülésre ad hajlandóságot. Bár eredetileg a medvék elleni harcra tenyésztették, a szelektív tenyésztés szelídebb, de továbbra is védő temperamentumot hozott számukra, amelyrúl a bulldog ma ismert.

 

Hozzászólás