Kezdőlap Általános TOP 25 a lakásban tartható kutyák közül

TOP 25 a lakásban tartható kutyák közül

6691
Cavalier King Charles Spániel-csendes kutyafajták

A kutya lehet a legjobb barátod, akár egy vidéki házban, egy társasházban, vagy akár  egy emeletes városi lakásban élsz. Rengeteg kutyafajta létezik. De a legtöbb hazánkban is népszerű fajta közül inkább egy kertes házban érzik otthon magukat, mint egy lakásban az utca felett egy emeleten. Ha lakásban tartható kutyák között keresgélünk, akkor nem csak a lakásunk vagy a kutyánk méretét kell számításba vennünk.

Sok más tényezőt is figyelembe kell vennünk, pl. mennyi időt fog tudni a kutya a lakáson kívül tölteni, épen ezért talán jó választás a kis mozgásigényű kutya. A szomszédaidnál szintén egy jó pont, ha olyan kutyafajtát választasz, amelyik nem túl ugatós, hanem képes csendben maradni. Plusz szintén fontos, hogy egy olyan kutyára essen a választásunk, aki nyugodt marad, ha egy idegennel találkozik a lépcsőházban, vagy a földszinten.

Ha egy olyan kutyafajtát keresel, amely a lakásban tartáshoz és az ehhez kapcsolódó életstílusodhoz passzol, akkor olvasd el ezt a cikkünket, amiben összeszedtünk 20 kedvencet, akik örömmel megosztanák veled is a lakást és az életüket.

 

TOP 25 legkedveltebb Lakásban tartható kutyák

11. Basenji

Basenji-kutya / iStock.com/Yurikr

A Basenji nagyszerű lehetőség, ha közeliek a szomszédaid és a lakásnak vékony falai vannak. Ez a kis csendes kutyafajta ritkán nő meg magasabbra 45-50 cm-nél vagy lesz nehezebb 11 kg-nál. Több szaklap is ajánlja a basenjit, mint az egyik legősibb kutyafajtát azoknak, akik lakásokban élnek és fontos számukra hogy ne csapjanak nagy zajt. Vannak akik a Basenjit, “ugatástól mentes” kutyának nevezik. Fontos azért, hogy hosszabb ideig őt se hagyjuk magára, hiszen akkor ő sem lesz egy ideális társas kutya számodra.

 

1 hozzászólás

Hozzászólás