Kezdőlap Kutyanevek fajta szerint Csivava nevek: kan, nőstény és cuki kuyanevek a Chihuahuádnak

Csivava nevek: kan, nőstény és cuki kuyanevek a Chihuahuádnak

5517
csivava nevek

Lehet, hogy a csivava a világon a legkisebb kutyafajta, de ékes bizonyítékai, hogyan lehet egy 1.5 kg-os kutyának hatalmas személyisége. Egy ilyen kutyánk a névválasztás sem egyszerű, de felsorolunk párat a csivava nevek közül, melyek ötletes tükrözik a gazdik, hogy tekintenek erre a apró fajtára.

 

 

Tudtad? Néhány érdekes tény a chihuahuakról

  • őt tartják a legkisebb kutyafajtának.
  • Hivatalosan csak egyféle Chihuahuát ismernek el (a Teacup-mini, a Toy stb. fajták a tenyésztők által alkotott nevek).
  • Az egyik legnehezebben tanítható kutyafajta.
  • Marilyn Monroe-nak is volt egy.

A csivava egy kistestű kutyafajta, átlagosan 1.3-3 kg súlyúak, de akár a 6 kg-ot is elérhetik, így a chihuahuák a világ legkisebb kutyafajtái közé tartoznak; de annál nagyobb személyiséggel rendelkeznek. A nevét a mexikói Csihuahua államról kapta, ahonnét származik.

Magabiztosságuk és merész személyiségük keveredik az idegenekkel való gyanakvással, mintha igazi őrkutyák lennének, de az otthonukon belül, a szeretteik körében elvárják a figyelmet és azt viszonozzák is.

A csivaváknál a legnagyobb különbség a színükben látható, ami bármilyen színkombinációban előfordulhat, a szolíd egyszínűtől a kevertig. A leggyakoribb színek vörös, krém, csokoládé, fehér és fekete.

A Chihuahua név kiválasztása egy nagy döntés, amelyet nem szabad könnyedén figyelembe venni. Végtére is, ez nem olyan dolog, amit könnyedén megváltoztathatsz néhány év múlva, ha úgy döntesz, hogy már nem tetszik.

A kutyák megtanulják amit folyton ismételsz neki, ezért naponta mondogassuk neki többször is. Ezért fontos, hogy a gazdájukként olyan értelmes és figyelem felkeltő nevet válasszunk, amelyhez kapcsolódhatnak.

Ne aggódj, ha még nem választottál a Csivava nevek közül, mert összeállítottunk egy listát amiben közel 100 fiú és lány Chihuahua nevet és elnevezést.

 

 

TOP 100 Csivava nevek

Top 100 Fiú Csivava név
Top 100 lány Csivava név
AaronAbby
AceAlley
A.J.Angel
AlexAnnie
AshAthena
AshtonBabette
AmosBelle
AtomBessie
AstroBina
BaileyBindy
BanditBitsy
BenjaminBlondie
BertBoo Boo
BenjiBuffy
BiscuitButters
BlakeButtercup
BossCandy
BennyCaramel
BuzzCasey
Boo BooCassy
BrunoCeCe
BatmanChanel
ButtercupCharlie
CasperChloe
ChipChiffon
ChicoChristina
ColtCinnamon
HerkulesCoco
CashChrissy
DennyDaisy
DevilDakota
ErnieElise
ElvisElle
ElrojEmma
FelixEvelyn
FiloFarrah
FizzFoxy
GizmoFranki
HeroFrenchie
HamGenie
HugoGigi
MagnumGinger
IggyGiselle
IceGoldi
JagGucci
JadenGumdrop
KenjuHavanna
KingHermész
KongHoney
KaineHope
LasherIndigo
LadIvy
LuckyJasmine
LouieJuliet
LionJustice
MaxKarma
MiniLexi
MackLexus
MightBebe
NightLilly
NinjaLola
NitroLolita
NémóLucy
OliverLulu
OscarMariachi
OtiszMartini
MogyoróMary Jane
Paw-PawMercedes
PopeyeMocsa
PaineMona Lisa
Pie-BoyMonroe
PrancerMuffin
PupParis
QuincyPaco
RangerMogyoró
RalphPenelope
RoverPenny
RebelPinkie
RingoPiper
RexPolly
RhinoPrincess
SlasherQueenie (kvíni)
SocksHerriett
ScooterSzendi
StevieSzienna
SesameSzimon
SpotsTitus
ScoobyStella
TinyLisett
TickSweety (Swíti)
TeenieTahiti
ThorTequila
AtillaTinkerbell
AdmiralTippy
Tom-TomTulip
TangoTwinkie
VúgiVenti
NachoVisa
ZebJázmin
ZiggiZoé

Csivava nevek személyiségügk szerint

A chihuahuák jól ismertek egyedülálló személyiségük és jellemzőik miatt. Ha teljes mértékben szeretnéd kihasználni ezt, fontold meg a Chihuahua elnevezését a személyiségéhez kapcsolódóan. Ez a tökéletes módja annak, hogy a világ tudja, milyen fajta a kutya.

Ha a Chihuahua-nak van egy vicces vagy egyedi személyisége (amit a legtöbbjük csinál!), akkor nem lehet probléma megtalálni a nevüket, ami passzol hozzá. Például ha a Chihuahua szereti a játékot, akkor elnevezheted őt “Tigris”-nek.

A chihuahuák a legkisebb kutyafajta a világon, de ha valaha is volt már neked is, tudod, hogy nem úgy viselkednek. Ha szembekerülnek egy náluk két vagy háromszor nagyobb kutyával, akkor kimutatják a foguk fehérjét, vicsorognak, miközben védik a területüket.

Ha ez úgy hangzik, mint a te Chihuahuaád, elnevezheted valami vadnak, például “Bruiser”, “Bowser” vagy “Rex”. A legjobb része a Csivava elnevezésének a személyiség után az egyedülálló és személyesség.

 

Nagy vagy kicsi kutyanevek csivaváknak

csivava kölyök

Annak ellenére, hogy a Chihuahua fajta a legkisebb kutyafajta címét viseli, kicsi vagy nagy kutyaneveket is választhat. Ennek a kétoldalú elnevezési elvnek az a ténye, hogy a chihuahuákkal kifejezetten jól működik, a személyisége miatt.

A “Bitty”, “Amos”, “Egér” és “Twinkie” olyan apró kutyára utaló nevek, mint amilyen a fizikai méretük valójában, másrészt a “Titan” vagy a “Hulk” is Népszerű Chihuahua nevek, amelyek nagy személyiségeket mutatnak.

 

 

Fiú vagy lány csivava kutyanevek

Sok tulajdonos figyelmen kívül hagyja azt a fontos tényezőt a név kiválasztásánál, hogy “megfeleljen” a Chihuahua neméhez. Akár egy fiú vagy lány Ccivavád van, ezt figyelembe kell venni a nevük kiválasztásakor. A fiú elnevezése Chihuahua “Bambi” vagy “Jasmine” valószínűleg nem a legjobb választás, ezek inkább szuka kutyanevek. Ehelyett válasszunk egy olyan nevet, amely megfelel a kan nemnek, mint például a “Baxter” vagy az “Amos”.

 

Kan csivava kutyanevek

Itt van néhány remek fiú chihuahua név az apró, új felügyelődnek!

Rocco
Spot
Bob
Rocky
Bean
Scooter
Chocco
Mr. Mister
Skeeter
Jake
Hunter
Geezer

 

 

Szuka csivava kutyanevek

Ha egy kislány chihuahua kutyád van, akkor tudod, hogy egy divához illő nevet kell találni.

Greta
Nova
Cocoa
Rose
Vega
Sunny
Twila
Flower
Daisy
Dotti
Pearl
Lily

 

 

Csivava nevek a szín alapján

A Chihuahua bundája közel egybefüggő színeket és jelöléseket mutatnak. A tulajdonosok által használt egyik népszerű elnevezési módszer a Chihuahua bundáján alapuló név kiválasztása.

Ha a Chihuahua teljesen fekete, a “Dark” megfelelő név. A szürke Chihuahua nevét “Smokey” -nek nevezhetnénk. Ha a Chihuahua egészben fehér, talán a “hópehely” jó név lesz számukra. A lehetőségek végtelenek, amikor a Chihuahua-t a szőrzetük színe alapján nevezzük el.

 

 

Erőszakos csivaváknak

A kis kutyák gyakran nincsenek teljesen tisztában a méretükkel, szóval miért ne adhatnánk nekik olyan nevet, ami tükrözi a személyiségüket?

Spicey
Nero
Dizzy
Pepper (bors)
Szilánk
Agyar
Csili
Thunder
Spaz
SpikeMagnumDevil

Chihuahua elnevezési tippek

Sok tulajdonos hibázik, hogy két vagy több különböző néven hívják a Csivavájukat. Miután a Chihuahua nevére gondolsz, ragaszkodj hozzá, és csak a kiválasztott nevet használod. Ne menj bele, hogy beceneveket vagy változatokat is használsz. A Chihuahua több néven hívása, összezavarja őket, ezért inkább csak egyetlen nevet használj.

Ezenkívül kerülni kell azokat a neveket is, amelyeket hasonlítanak valamely kifejezésre, amit a képzésük során használsz, valamint a ház többi családtagjainak nevét is érdemes kihagyni a listából. Biztosan azt akarod, hogy a Chihuahua neve egyedi és különálló legyen, hogy jobban felismerjék, ha beszélnek hozzá.

 

 

A csivava bátor személyiség

A chihuahuáknak olyan nevekre van szüksége, amelyek teljes mértékben megfelelnek egyéni személyiségüknek, függetlenül attól, hogy merészebb vagy visszahúzódóbb.

Tüzes és szeszélyes, mégis barátságos és szerető a családtagokkal. Őszintén szólva, félteni lehet azokat, akik megpróbálnak betörni egy olyan házba, ahol egy csivava őrködik, mert nincs az a boka ami megúszná érintetlenül.

A helyes név végül meg fog találni, és azonnal tudni fogod, hogy hozzá illik, mikor megtalálod. Ehhez azonban meg kell ismerned az ő személyiségüket.

 

 

Vajon illik hozzád egy csivava?

Fontos, hogy a chihuahuák fiatalkorban megfelelően szocializálódjanak, hogy felnőttként ne legyenek félénkek. Hajlamosak szoros köteléket kialakítani egy emberrel a családban, de ha egy szerető család körében nő fel, akkor jó esély van arra, hogy egy mindenkivel barátságos kutya legyen.

Kis méretük miatt tényleg figyelned kell rájuk a házban. Kis helyekre könnyen beszorulnak, és mivel szeretik követni a gazdájukat, ha nem figyelünk könnyen rájuk léphetünk vagy megrúghatjuk.

Ez ugyanúgy igaz a kisgyermekekre is, akik kevésbé tudnak figyelni arra, hogy ne okozzanak nekik fájdalmat. A csivava kis teste törékeny, vigyázni kell rájuk.

A chihuahuák általában alacsony fenntartású kutyák, a rutin orvoslátogatásokon kívül, nem igényelnek sok költséget. Nagyon minimális gondozásra van szükségük, és nem kell sok hely, hogy boldogok legyenek. Vidd magaddal egy autóba a gépkocsiban, és ő lesz világ legboldogabbja.

 

Neked is van kedvenced a csivava nevek közül? A te kedvencedet hogy hívják? Írd meg kommentben és hozzáadjuk a listához!

Nézz körül az összes kutyazona.hu kutya nevek között.

Utoljára frissítve

Hozzászólás