Kezdőlap Kutya egészség Mit nem ehet a kutya?

Mit nem ehet a kutya?

2670
mit nem ehet a kutya

Valószínűleg szívesen megosztanál minden finomságot a kutyáddal, amit te is szeretsz. Végül is, ki tud ellenállni azoknak az édes kérő szempároknak, akik annyira figyelnek evés közben? De nem szabad őket elkényeztetned. Néha, egy gazdit az tesz igazán gondossá, ha azt tudja mondani, hogy, “NEM.”

Néhány étel egyenesen rossz és ártalmas a kutyák számára, és mindenféle egészségügyi problémát okozhatnak. Még akkor is, ha a kutyád korábban megette azt az ételt, és nem okozott neki problémát, mégis súlyos problémákat okozhatnak, amelyekről esetleg nem is tudsz.

Íme néhány olyan étel, amelyet soha nem szabad a kutyákkal megetetned, bármennyire is imádnivalóan könyörögnek. Tehát mit nem ehet a kutya?

 

 

Mit nem ehet a kutya?

11. Csokoládé

A kutyákra ártalmas ételek listájának tetején az a leggyakoribb, amiről valószínűleg hallottál már, a csokoládé. A teobromin nem káros az emberre, de ez a csokoládé toxikus része a kutyáknak. Mindenféle csokoládéban megtalálható, de különösen az étcsokoládé és a sütéshez használt csokoládé. Lehet, hogy a kutya hányni fog, hasmenése lesz, és túlzottan szomjas is lehet, de szélsőséges esetben kóros szívritmuszavarokat, görcsöket, remegést vagy halált is okozhat. Tedd el az édességeket magadnak.

 

2 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólás