Kezdőlap Életmód TOP 10: vadászkutya fajták

TOP 10: vadászkutya fajták

3908
pointer

Az embereknek és a vadászkutya fajtáknak hosszú, sztorikkal teli történelmük van. Valójában az első háziasított kutyák egy része valószínűleg tenyésztésre került, hogy segítsen az embereknek elfogni és leteríteni a vadakat.

Ma a vadászkutyák továbbra is segítségül lehetnek az embertársaiknak vadászatban. Ez a kifejezés nem tekinthető egy külön hivatalos fajtájú csoportnak, inkább olyan kutyákra vonatkozik, amelyek az emberekért vagy velük vadásznak, amely számos fajtát tartalmaz azokból a csoportból, melyeket a kutyatenyésztők megkülönböztetnek.

A vadászok bizonyos tulajdonságokat és jellemeket akarnak a vadászkutyákban megtalálni. Szükség van a jó szaglásra a nyomok követésére és visszahozatalukra. Hosszabb utazások esetén a vadásznak olyan kutyára van szüksége, aki sok energiával és kitartással rendelkezik.
Ha te egy vadászkutya fajtát keresel – vagy egy keverék fajtát, amely részben vadászkutya, akkor olyan tevékenységeket kell találnod, amelyek kielégítik a kutya vadászat iránti ösztöneit. Ha nem így teszünk, akkor a kutya hajlamos lesz másutt is megtalálni és irányítani ezeket az ösztönöket, ami problémás viselkedést is eredményezhet.

Egyes vadászkutyák, mint a pointerek és a szetterek, arra tenyésztik, hogy egyszerűen megtalálják a zsákmányt, általában a szárnyasokat, és jelöljék meg a helyet, hogy a vadászok megtalálják azokat. Ezeknek a fajtáknak jó tevékenység és remek elfoglaltság az ösztöneiknek a keresési és a mentési gyakorlatok és játékok.

A retrieverek pontosan azt teszik, amit a nevük is jelent mond, ezért egy olyan játék, ami nem kimondottan vadászati ​​kihívás, valaminek a visszahozatal, elkapása, ami magába foglalhat bármely repülő tárgyat, mint bot, frizbi, labda. A terriereknek erős zsákmányejtős ösztöneik vannak, amit az agility tréning teljesíthet, különösen ami csalival is párosul.

Itt van 10 a legnépszerűbb vadászkutya típusokból, melyek a legnépszerűbbek a vadászatok során, amelyek rendszeres testmozgással és mentális kihívásokkal jó családi kutyaként is megállják a helyüket.

 

Vadászkutya fajták (betűrendben)

1Beagle – vadászkutya fajták

A beagle egy klasszikus vadászkutya, amely játékosságáról, hírszerzéséről és jellegzetes ugatásáról is ismert. A beagle egy brit fajta, amely kisebb játékra specializálódott. Korlátlan állóképességük és kitartásuk van a játékaik során.

Hozzászólás