Kezdőlap Kutya betegségek Allergiás a kutyám a csirkére?

Allergiás a kutyám a csirkére?

kutya csirke allergia

Ha kutyádon ételallergia tüneteit tapasztalod, lehet, hogy allergiás a csirkére. Itt megtudhatod, hogy mik az okok, a csirke allergia tünetei és a kezelési lehetőségek a csirkékre allergiás kutyáknak.

A kutyaeledelek egyik leggyakoribb összetevője az allergiák egyik leggyakoribb okozója. A csirke sok kutyaeledelben, nedves ételben és csemegében megtalálható. Ha észreveszed, hogy kutyád allergiás tünetektől szenved, az első dolog, amit egy állatorvos is javasolhat az az, hogy nézd meg, hogy mit eszik a kutyád.

 

 

Csirke allergia kutyáknál

Szóval hogyan lehet megmondani, hogy kutyád allergiás-e a csirkére? Ebben a cikkben meg fogjuk vizsgálni az okokat, a tüneteket és a csirkére allergiás kutyáknak a kezelési módjait.

 

Csirkeallergia okai kutyáknál

Egy kutya akkor válik allergiássá a csirkére, amikor az immunrendszere túlságosan érzékennyé válik erre az összetevőre. A kutya szervezete elkezdi a csirkét veszélyesnek tartani, és minden alkalommal, amikor a kutyád elfogyasztja, az allergiás reakciót vált ki.

Ha a kutyád érzékenysége a csirkére már kialakult, a probléma tovább romolhat. Mivel kutyád továbbra is ugyanazt az irritáló ételt eszi, az immunrendszere idővel erőteljesebben reagál rá, ami aztán kiváltja azokat az aggasztó allergiás tüneteket.

Egyes kutyák genetikailag hajlamosak az ételallergiákra, míg más kutyáknál csak később alakul ki. Még akkor is, ha a kutyád már évek óta ugyanazt az ételt eszi, hirtelen allergia alakulhat ki nála egy vagy több összetevőre.

Ennek pontos oka nem ismert, de tudjuk, hogy egy kutyának többször kell ennie ugyanabból az ártalmas ételből ahhoz, hogy érzékenység alakuljon ki rá.

 

 

A kutya csirke allergia tünetei

Bármilyen ételallergia képes rendkívül kényelmetlen tüneteket okozni a kutyádnak, beleértve ezeket:

 • Viszketés és vakaródzás, különösen a hátsó fél, a láb, a pofa és a fül körül
 • Fülgyulladás a vakaródzás következtében
 • Bőr sérülések, fertőzések vagy szőrhullás a vakaródzás következtében
 • Emésztőrendszeri problémák, mint például a hányás és hasmenés.

Ha ezek közül bármelyik tünetet felfedezed, akkor itt az ideje meglátogatni az állatorvost.

 

 

Kutya csirke allergia diagnosztizálása és kezelése

Ha úgy gondolod, hogy a kutyád csirkeallergiában szenved, fordulj állatorvoshoz. Segíteni fognak annak megállapításában, hogy a kutyád allergiáját valóban csirke okozza-e.

A legtöbb esetben a kutyáknak egy speciális étrendet írnak fel, amely nem tartalmaz csirkét. Ha a kutya már egy ideje ezt az ételt eszi, és ha az allergiás tüneteik eltűntek, akkor a csirkét újból az étrendjük részévé tesszük. Ha a kutyának allergiás reakciója lesz, akkor tudni fogjuk, hogy a csirke a tettes.

Ha már bebizonyosodott, a csirkeallergia kezelésének legjobb módja az, hogy azt teljesen eltávolítjuk a kutya étrendjéből. Ez egy speciális, állatorvos által ajánlott ételt vagy egy házi étrendet is jelenthet, amit a kutya enni fog.

Mindig beszéld meg a kutya új étrendjét az állatorvosoddal, hogy az új étrendben biztos benne legyen minden szükséges tápanyag.

A kutya étrendjében különböző fajta fehérjék alkalmasak, hogy felváltsuk a csirkét. Alternatív fehérjeforrásként az alábbiak közül is választhatsz a kutyád számára:

 • brokkoli
 • tojás
 • hal
 • bárány
 • lencse
 • nyúl
 • szójabab
 • spenót
 • vadhúsok

 

Még többet szeretnél megtudni a kutya etetésével kapcsoltban? Olvasd el a következő cikkeket is:

Ehetnek a kutyák szőlőt? Esetleg mazsolát?

Ehet a kutya almát? Adhatunk biztonsággal almát a kutyának?

Ehet a kutya krumplit?

Adhatunk banánt a kutyának?

Miért nem eszik a kutya – lehetséges okok és megoldások

Miért eszik a kutya füvet?

Előző cikkEhetnek a kutyák szőlőt? Esetleg mazsolát?
Következő cikkMeddig nő a kutya? Mikor áll meg a növésben a kölyökkutyám?