Kezdőlap Kutya betegségek Kutya fájdalom jelei: 8 jel, ami a kutya fájdalmára utalhat

Kutya fájdalom jelei: 8 jel, ami a kutya fájdalmára utalhat

kutya fájdalom jelei

Valószínű, hogy jól ismered a kutyád viselkedését, és meg tudod mondani, mikor izgatottak, éhesek, félnek és hasonlók. De a jelek, amelyek a fájdalmára utalhatnak kevésbé nyilvánvalóak, különösen, ha ez egy új tünet, és olyan magatartást tanúsítanak, amihez eddig nem szoktál hozzá. Azt is el lehet mondani, hogy kutya fájdalom jelei egyénenként eltérnek.

Ha a kedvenced egy vagy több jelet mutat a lent felsoroltakból, akkor a legjobb, ha felkeresed az állatorvost, hogy átvizsgálhassa. Függetlenül attól, hogy a probléma kisebb-e vagy nagyobb, a hűséges kis társad nem érdemli meg, hogy tovább kelljen élnie a fájdalommal. Te ismered a kutyádat a legjobban, és ha úgy tűnik, hogy valami nincs rendben, akkor főbb a biztonság, mint a sajnálom!

 

 

Ezek lehetnek a kutya fájdalom jelei:

1. Túlzott ápolás

kutya nyalja a tappancsát

A kutyák természetükből adódóan ápolják a szőrüket, a lábukat és bizonyos személyes területeket, de ha úgy tűnik, hogy folyamatosan vagy rögeszmésen csinálják, akkor könnyen lehet annak a jele, hogy a kutyádnak fájdalma van. Jelezhet viszkető és kellemetlen bőrallergiákat, különösen akkor, ha ezt a lábaik körül csinálják.

Azonban ez a belső fájdalom jele is lehet. Szakértők szerint:

„A kedvenceink gyakran tisztogatják az olyan helyeket, amelyek fájdalomforrások lehetnek, abban a reményben, hogy megtisztítják és gondozzák a sebet, még akkor is, ha nincs nyitott seb. Tartsuk a szemünket a kutyán, és vizsgáljuk meg óvatosan.”

 

 

2. Rossz szőrzet minőség

A dolog másik vége, amikor a beteg kutya nem tisztogatja már magát, mint korábban szokták. Ez azért van, mert valami kellemetlenséget okoz nekik, és lehetséges, hogy ezeket a megszokott mozdulatokat fájdalomérzet nélkül már nem tudják elérni.

 

 

3. Erős vagy váratlan lihegés

kutya liheg

Kutyáink több okból lihegnek, mint hűtés, amikor meleg van, vagy mozgás után, vagy akár akkor is, amikor feszültek. De ha a kedvencünk elkezd lihegni látszólag ok nélkül, ez lehet az egyik olyan jel, amire a kutya fájdalmára utal. Hasonlóképpen, ha a lihegése arra utal, mintha a lélegzetvétel nehézkes lenne számára, akkor ezt a tünetet nem szabad figyelmen kívül hagynunk.

 

 

4. Étvágytalanság

nem eszik a kutya_

Ha a kutyánk abbahagyja az evést, különösen akkor, ha ő általában jó étvágyú, akkor keressük fel az állatorvost mihamarabb, amíg nem késő. Az étvágytalanság lehet a következménye egy tumornak, a ráknak, a fájó végtagnak, ami megnehezíti az étkezés élvezetét.

Kapcsolódó: Miért nem eszik a kutya – lehetséges okok és megoldások

 

 

5. Elkerülés vagy agresszivitás

Amikor egy állat elkezdi elkerülni a szeretteit, vagy a természetestől eltérően agresszív lesz, valami valószínűleg nincs rendben. Szeretné elkerülni, hogy megérintsék, mert fájdalmai vannak, vagy kellemetlenül érti magát, és nincs más módja annak, hogy tudassa velük, mint az agresszió.

 

 

6. A képtelen kényelmesen érezni magát

Normális, hogy a kutyák körbejárják és kaparják az ágyukat is, mielőtt elhelyezkednek. De ha a kutyája folyamatosan forgolódik, vagy úgy tűnik, hogy nem tudnak elhelyezkedni, akkor fájdalmaik lehetnek, és egyszerűen nem találnak módot a kényelemre.

 

 

7. Székrekedés

A székrekedés számos különböző probléma jele lehet. Az egyik lehetőség az, hogy fáj a leülés, és a másik az, hogy a wc-re járás fájdalmas lett. Szakértők szerint:

„A hát- és csípő-fájdalom a kutyák székrekedéséhez vezethet, mert nagyon kényelmetlenül érzi magát a megfelelő guggoló helyzetben. Ha észreveszed, hogy a kutyádnak hirtelen székrekedése lett, vagy kiált, mikor wc-re jár (kakil), akkor jó esély van arra, hogy fájdalmai vannak.„

 

 

8. Viselkedési változások

kutya depresszió

Ismered a kutyád személyiségét, szokásait és viselkedését, így ha valami furcsának vagy szokatlannak tűnik számodra – nem számít, milyen kicsi – mindig a legjobb megoldás az állatorvos.

A hirtelen társaság kerülés, agresszivitás vagy nyilvánvaló zihálástól eltekintve a viselkedés néhány finomabb változása magában foglalhatja a következőket is:

  • A lépcsőzés, az ugrás vagy a mászás elkerülése
  • Megnövekedett makacsság
  • A fenekét kitolva, úgy tűnik mintha nyújtózkodna (ez gyomor bántalmakra utalhat)
  • Különböző fekvő pozíciók (például egy olyan kutya, aki általában ágyában aludt összegömbölyödve, most oldalán fekszik)
  • Lassabban mozog vagy felkel
  • Nem érdeklik az olyan dolgok, amelyeket szeretett (séta, étel, üdvözlés az ajtóban)
  • Wc balesetek a fekhelyén, házban (túl fájdalmas lehet felkelni, vagy valami más is az oka)
  • Különböző / furcsa ugatás

Érdekelhet: Mit jelentenek ezek a gyakori viselkedések a kutyáknál?

 

Minden korosztály kutyái számos okból tapasztalhatnak fájdalmakat, a betegségektől a balesetig. Ha figyelmet fordítasz és bízol az ösztöneidben, akkor a lehető leggyorsabban megoldást találsz arra, hogy megkönnyítsd a kutyád kellemetlenségét. Végül is, ők is ugyanezt teszik veled, a saját módszereik szerint, minden napunkat fényesebbé teszik, ha úgy érzik bánatos vagy hozzád bújna, nyalogatnak, üdvözölnek! A mi munkánk, mint szerető kutya anyukáknak és apukáknak, hogy ismerjük és észrevegyük a kutya fájdalom jeleit.

Előző cikk6 ok, hogy miért liheg a kutya
Következő cikk9 ráncos kutya fajta, akik elrabolják a szívedet