Kezdőlap Kutya betegségek Kutya nyáladzás okai?

Kutya nyáladzás okai?

kutya nyáladzás okai

A rendíthetetlen hűségüktől, a kedves kis farkukig számos okból szeretjük a kutyákat. De a sok jó tulajdonsága mellett, amit szeretsz a kutyádban, az a hajlama, hogy sokat nyáladzik, valószínűleg nem tartozik közéjük. De mik a kutya nyáladzás okai?

Mint szerető tulajdonos, valószínűleg hajlandó vagy megbocsátani a kutya nyáladzását, mint természetes, egészséges testi funkciót, amely segít enni és megemészteni az ételét. De ha a kutyád túl sokat csorgatja a nyálát, ez egy probléma jele is lehet.

 

 

Melyek a kutya nyáladzás okai?

Az alábbiakban felsoroljuk a gyakori okokat és kezeléseket a túlzott nyáladzásnak.

 

Idegen tárgyak

Amikor a kutyád a szokásosnál jobban nyáladzik, először meg bele kell néznünk a szájába. Ellenőrizd a fogait, az ínyét, a nyelvét és a torkát, keress olyan tárgyakat, mint a csont, csontszilánk, a horog, valamilyen növény vagy a ruhadarab. Távolítsd el, ha úgy gondolod, hogy magad is meg tudod tenni – máskülönben menj el a kutyáddal az állatorvoshoz.

 

 

Szájsérülés – kutya nyáladzás okai

Ellenőrizd a kutya száját a vérzés, a sebek és az elszíneződéseket keresve. Lehet, hogy segíthet a kis sérülések gyógyításában egy kis hidrogén-peroxid. Nagyobb sérülések vagy túlzott vérzés esetén tanácsos konzultálni az állatorvosoddal.

 

 

Fogászati ​​problémák

Ha a fogkő képződés megnő a kutya szájában, akkor túlzott nyáladzásra késztetheti a kutyát. A fogkő képződéssel kapcsolatos problémákat úgy tudjuk azonosítani, hogy ellenőrizzük a fogainak a barnulását, és az ínyének a vörösségét, duzzanatokat vagy vérzéseket keresünk.

Fordulj az állatorvoshoz, ha úgy gondolod, hogy a kutya fogainak vagy szájának problémái okozhatnak túlzott nyáladzást. Az állatorvos ellenőrizheti a kutya veszélyben lévő fogait, szájbetegségeket, növekedési elégtelenségeket és fekélyeket. Probléma esetén javasolhat megfelelő kezeléseket, például fogkihúzást, tisztítást vagy fogmosást.

Érdekelhet: Kutya szájszag: Mi okozza és mit tehetünk ellene?

 

 

Hőguta – kutya nyáladzás okai

Valószínűleg ellentmondásosnak tűnik, de a nyáladzás valójában a hőveszteség tünete. Ha aggódsz, hogy túl sok időt tölt a napon, és észreveszed a gyakori jeleket, mint a nyáladzás, a letargia és a reagálatlanság, a hőguta lehet a bűnös. Mivel ez olyan, ami képes a kutya halálát is okozni, nagyon fontos, hogy nagyon komolyan vegyük, és haladéktalanul eljusson az állatorvoshoz. Segíthet megakadályozni a hőgutát, ha biztosítjuk, hogy kutya mindig könnyen hozzáférhessen a vízhez, és ne hagyjuk őt napsütésben a forró napokon, vagy egyedül egy leparkolt kocsiban.

 

 

Szorongás – kutya nyáladzás okai

A kutyád lehet ideges vagy autóbetegség miatt amikor éppen autóval utaztok, különösen, ha ezt ritkán teszitek. Amikor a kutya ideges, nem ritka, hogy erősen lélegeznek és túlzottan nyáladzanak. Segíthetsz neki abban, hogy kényelmesebben érezze magát és csökkentsd az émelygést azáltal, hogy rövidebb túrákat tesztek, mielőtt hosszabb útra indulnátok.

 

 

Máj vagy vesebetegség

Mindkét betegség hypersalivációt okozhat. Látogass el állatorvosodhoz, ha aggódsz a kutya egészségével kapcsolatban, és ne felejtsd el a rutinvizsgálatokat beütemezni annak érdekében, hogy azonosítsd és kezelni tudjátok az egészségügyi problémákat, mielőtt azok komolyabbá válnának.

 

 

Orális fertőzések – kutya nyáladzás okai

Ha a kutya arcüreg vagy torokfertőzésben szenved, akkor ez túlzott nyáladzást is okozhat. A fertőzések gyakori jele a genny és a rossz lehelet. Beszélj az állatorvossal, ha úgy gondolod, hogy a kutyád fertőzést kaphatott.

Érdekelhet:  5 lehetséges ok, ha túl sokat iszik a kutya

 

 

Növényfélék fogyasztása

Bizonyos növénytípusok mérgezőek lehetnek a kutyák számára, és túlzott nyáladzást, valamint egyéb problémákat okozhatnak. A kutyák számára mérgező gyakori növények közé tartoznak a krizantémok, a tulipánok és az azáleák.

Kapcsolódó: Mit nem ehet a kutya?

 

Ha a kutyád egészségéről és jó közérzetéről van szó, jobb, ha biztosra mész, mint csak sajnálkozni. Ha kétségeid vagy aggodalmad van a kutya túlzott nyáladzásával kapcsolatban, beszélj az állatorvosoddal.

Előző cikkHogyan szoktassuk le a kutyát az ugatásról?
Következő cikk6 ok, hogy miért liheg a kutya