Kezdőlap Kutya betegségek Miért remeg a kutya teste? Ezek a kutya remegés okai.

Miért remeg a kutya teste? Ezek a kutya remegés okai.

kutya remegés okai

Kutya tulajdonosként te is megtapasztalhatta már, hogy a kutya fürdetése, vagy egy esőben való sétáltatás során remeg a kutya teste. De mi a helyzet más helyzetekben, amikor remeg, vagy reszket a kutya?

A kutya remegés, reszketés vagy borzongás nagyon sok különböző dolgot jelenthet – van amikor nem kell annyira aggódnunk, tehát valami jó dolog esetén jelentkezik és vannak esetek, amikor valami rossz dologtól.

 

 

Ebben a cikkben megismerheted a kutya remegés okait:

Boldog és pozitív kutya remegés

Ismerjük fel ezeket a helyzeteket:

Száradás

Ezt fentebb már megemlítettük, de érdemes megjegyezni, hogy ebben az esetben nincs semmi baja a kutyádnak, csak a felesleges vizet rázza le magáról, miután nedves lett például az esőben vagy a fürdetéskor. Valójában ez a reflex segít a kutyáknak megakadályozni a hipotermiát, mert, ha az összes víz rajtuk marad a vizes bundájuk érintkezik a bőrfelületükkel és ettől fázni fognak. A kutyák és más állatok is olyan szintre tökéletesítik a rázkódási képességüket, hogy képesek a víz 70 százalékát eltávolítani a szőrükből.

Meghegyzés: Ha el akarod kerülni, hogy a dolgaid emiatt vizesek legyenek, akkor a vizes szőrű kutyát ne engedd a közelükbe, mert bizony hamarosan meg fogja rázni magát és minden vizes is lesz körülötte.

Érdekelhet: 10 ok miért vonyít a kutya

 

Izgalom – amikor a kutya reszketés szintén megfigyelhető

Tapasztaltál már kutya remegést vagy reszketést a játék közben, vagy amikor a szeretetét próbálja kifejezni? Furcsának tűnhet, de nem kell aggódnod. A remegés amikor izgatott teljesen normális és egészséges a kutyák számára, ez a remegés csak a felesleges energia levezetésének módja.

Mit tegyél ellene? Nem feltétlenül szükséges a megoldást keresned, de néha ezek a fizikai megnyilvánulások ilyen módon növelhetik a kutya energiáját, és túlságosan hiperaktívak lehetnek. Ha a kutyád gyakran csinálja, figyelj arra, hogy a hiperaktivitását figyelmen kívül hagyd és jutalmazd meg a nyugodtviselkedését.

Érdekelhet: Miért nyalogat a kutya?

 

Intelligencia

Sok kutya tulajdonos szeretettel és törődéssel reagál, amikor észreveszik, hogy a kutyáik remegnek vagy reszketnek. Néhány kutya rájön erre, és amikor figyelmet szeretne magára irányítani remegni kezd vagy reszketni. Hidd el a kutyád trükkösebb ,mint gondolnád.

Mit tegyél ellene? Bár ez jól jelzi a kutya intelligenciáját, ez nem egy jó magatartás a részükről és nem szabad megerősítenünk. Akadályozd meg úgy, hogy csak akkor figyelsz rá, ha a kedvenced nyugodt és alázatos, és hagyd figyelmen kívül ők, amikor a figyelmedért teszi. Ha így teszel, venni fogja az üzenetet és abba fogja hagyni.

 

 

Helyzetek, amikor a kutya remegésre figyelned kell

Hideg van – fázik a kutya – kutya reszketés oka

kutya fázik

A kutyák lerázzák magukról a felesleges vizet, hogy elkerüljék a hipotermiát. Nos, sok kutya akkor is rázza magát, amikor az időjárás lehűl, ugyanebból az okból kifolyólag, mint mi – fáznak. Bár ez általában nem olyan dolog, ami miatt aggódnod kell, nagy problémát jelenthet, ha a kölyök hosszú ideig hideg vagy fagyos környezetben van, könnyen megfázhat.

A legtöbb kutyának, akik a hideget nehezen tűrik és hamar fázni kezdenek, elég számukra egy egyszerű kutyaruha, ami befedi a testüket és nem engedi kihűlni őket. Ne felejtsd el védeni a lábukat sem, például egy kis cipővel.

 

 

Betegség vagy fájdalom (kutya betegségek tünetei remegés)

Gyakran a kutyák remegnek, vagy reszketnek, ha fájdalmaik vannak vagy valamilyen betegségben szenvednek – éppúgy, mintha hideg vagy láz következtében remegnének. A remegéshez társuló kutyabetegségek közé tartoznak:

  • szopornyica: A vírus által okozott tüdejüveget leggyakrabban a kölyökkutyák és a serdülőkorúak nem vakcinázzák. A kutyák remegésének gyakori oka. A szájüreg egyéb jelei közé tartozik a szem- és az orrvíz, a láz, a köhögés és más tünetek.
  • általános remegés-szindróma (GTS): A GTS-t szteroidre reagáló remegés szindrómának vagy fehér remegő kutya szindrómának is nevezek néhol. Először kicsi, fehér kutyáknál tapasztalták, például a máltai selyemkutya és a West Highland white terrier, de bármilyen méretű, fajtájú vagy színű kutyáknál előfordulhatnak. Egyenlőre még nem sikerült megállpítani, hogy mi okozza.
  • mérgezés: Számos méreg okozhat reszketést vagy remegést a kutyákban. Néhány ilyen ártalmatlan az emberekre, de mérgező a kedvencünk számára. Például a kutyák számára mérgező anyagok lehetnek: csokoládé, cigaretták (amelyek nikotin mérgezést okozhatnak), és xylitol, a rágógumikban található cukorhelyettesítő.
  • hányinger: Éppúgy, mint az emberek, a kutyák is émelyeghetnek, ha érzékenyek a mozgásra, a gyógyszerekre, ha túl sokat vagy rossz dolgot ettek, például mérgező növények. Hányinger és émelygés jelentkezhet vese- vagy májbetegség esetén is, valamint más betegségekkor. Tehát a remegésnek lehet az oka, hogy a kutyának hányingere. Egyéb jelek közé tartozik a szédülés, az ajakcsípés, a gyakoribb nyelés vagy nyálzás a szokásosnál, a bujkálás, ásítás és hányás is.
  • vesebetegség,
  • Addison-kór, és
  • gyulladásos agybetegségek.

Ha gyanítod, hogy a kutyád beteg vagy fájdalmai vannak, az első lépésed az legyen, hogy felveszed az állatorvosoddal a kapcsolatot.

Érdekelhet: Kutya láz okai, jelei és kezelése

 

Stresszes, feszült a kutya – ok, ha reszket a kutya

Csakúgy, mint az emberek, a kutyák is lehetnek stresszesek és szoronghatnak. Hasonlóan az emberekhez, sok oka van annak, hogy ez megtörténhet: autózás, riasztás, tűzijáték, kirándulások az állatorvoshoz stb. Rosszabb, különböző stresszhatások alakulhatnak ki idővel a negatív tapasztalatok alapján. Ha ezekkel a stresszhelyzetekkel szembesül, sok kutya remeg vagy rázkódik, és néhányan még rossz viselkedésket is felvehetnek, mint a bútorok rágása.

A legtöbb kutya szorongását enyhíthetjük a képzéseken keresztül. Ha ez sem működik, érdemes beszélni az állatorvosunkkal a lehetságes gyógyszerekről, amelyek segíthetnek.

Érdekelhet: Mit csinálj, ha sárgát hány a kutya

 

 

Öreg kor – idős kutya remegése

Amint a kutya idősebb lesz, remegést vehetünk észre a lábaiban. Bár bizonyos mértékű életkor által előidézett rázkódás várható, de ne könyveljük ezt úgy el, hogy minden rendben. A remegés az idősebb kutyáknál utalhat a fájdalomra is, különösen az ízületi fájdalom és a fájdalom okozta kényelmetlenség jele lehet.

Konzultáljunk az állatorvosunkkal, vannak-e olyan kezelések vagy terápiák, amelyek enyhíthetik a kutya fájdalmát vagy romlását. Ezenkívül fontos megjegyezni, hogy az idősebb kutyák egyszerűen már nem olyan fizikailag, mint a fiatalabb kutyák, és ennek megfelelően kell igazítani a napi rutinokat.

 

Végül nem szabad figyelmen kívül hagyni, amikor a kutyád remeg vagy reszket. Míg az oka lehet teljesen jóindulatú, fontos, hogy figyeljünk ezekre, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy a kedvencünk segítséget kapjon, ha szüksége van rá.