Kezdőlap TOP 3 Legjobb kollagén kutyáknak – minden amit tudni érdemes róla

TOP 3 Legjobb kollagén kutyáknak – minden amit tudni érdemes róla

A háziállatok tartása nem csak szórakozásból áll; sok szempontból az egészségre is nagyon jó hatással lehet! Ne feledkezz meg azonban a bundás kis társad egészségéről sem. Most is a lehető legjobb étrend szerint eteted kedvencedet? Csakúgy, mint az emberek esetében, a „legjobb étrend” állatonként is változhat, de sok kutya számára kifejezetten hasznos lehet a kollagén étrendbe való felvétele. Kollagén kutyáknak? Pontosan.

 

Lunderland Kollagén

Lunderland Kollagén
 • 100% kollagén-hidrolizátum por
 • kollagén 100% sertésbőrből készül
 • ajánlott mennyisége 1g / 5 testtömeg kg-ként naponta

Farkaskonyha Kollagén

Farkaskonyha Kollagén
 • 100% természetes sertéskollagén
 • hidroliált kollagén
 • több féle kiszerelésben
Szerkesztő ajánlja

Aniflexi + ízületvédő kutyáknak

Aniflexi + ízületvédő kutyáknak
 • többszörösen díjnyertes termék
 • komplex izületvédő
 • II.es típusú hidrolizált kollagénnel

 

Egyáltalán jó-e a kollagén a kutyáknak? Általánosságban elmondható, hogy a kollagén szuper a kutyák alapvető egészségének megőrzésére. Ráadásul, ahogy a kutyák öregszenek (és mindannyian tudjuk, hogy sokkal gyorsabban öregednek, mint az emberek), ugyanazokkal a problémákkal találkoznak, amelyekkel az idősödő emberek is, például ízületi gyulladásokkal.

A kutyáknak szánt kollagént különböző egészségügyi problémák kezelésére használják, beleértve az osteoporosist, a lupuszt, a spondylitist, a fibromyalgiát, az alagút szindrómát, a polymyositist és az íngyulladást.

 

 

Mi az a kollagén? Adhatok kollagént a kutyámnak?

kollagén kutyáknakA kollagén a testünkben a leggyakoribb fehérje, különösen az 1-es típusa. Emberekben és kutyákban is megtalálható a kollagén az izmokban, a csontokban, az inakban, a bőrben, az erekben és az emésztőrendszerben is.

Ez az integrált kollagén anyag valójában egyfajta „ragasztó”, amely segíti a test egyben tartását, és elengedhetetlen az ízületek és az inak egészségéhez. Emellett erőt és rugalmasságot biztosít a bőr számára, ezért sok ember használja öregedésgátló célokra is, az állattartók pedig háziállataik bőrének és szőrzetének javítása érdekében használják.

A kutya vagy a macska bőrének legnagyobb részét valójában kollagén alkotja.

A kollagén számos forrásból származhat, beleértve a csirkekollagént, a halakollagént és a szarvasmarha-eredetű kollagént, hogy csak néhányat említsünk.

Szedhet-e egy kutya kollagént? Igen! Mint sok más háziállat, beleértve a macskákat is.

 

 

A kollagén mögött álló tudomány

Kedvenced korának előrehaladtával a természetes kollagénszint csökken, ami számos egészségügyi problémához vezet, mint például a spondilitis, az osteoperosis és az íngyulladás.

A kollagén fogyasztása megelőzés és gyógyítás szempontjából is hasznos a fentiek alapján. A következők pedig a természetes lelőhelyei:

Glutamin: Ez az anyag segít a kedvenced bélrendszerének egészségében.

Glükózamin és kondroitin: Ezek a porc szerkezeti komponensei, amelyek megvédik a kedvenced ízületeit.

Vitaminok és ásványi anyagok: Az egészséges fogak, a fényes szőrzet és az erős csontok a tápanyagok megfelelő kombinációjának eredményei.

Zselatin: A zselatin hatására a körmök erősek, a haj pedig egészséges lesz.

A fenti előnyökön kívül a kollagénben található aminosavak hozzájárulnak az egészséges étvágy kialakításához és megkönnyítik az ételek emésztését a magas glicintartalma miatt.

Rendszeres fogyasztásával a kollagén peptidek elősegítik a kedvenceid mobilitását is, ezáltal ugyanolyan jól érzik majd magukat, mint fiatalabb korukban.

A kollagén hozzáadása a kedvenced étrendjéhez hozzájárulhat a jó egészség és az általános wellness megőrzéséhez azáltal, hogy a betegségek kialakulását természetes módon akadályozza meg.

 

 

Miért van kollagénra szüksége a kutyádnak?

Az emberekhez hasonlóan a kutyák is hajlamosak olyan problémákra, mint az ízületi fájdalom, a szőrzet kihullása, emésztési problémák és a száraz bőr.

Ezek az állapotok tovább súlyosbodnak ahogy öregszenek, és éppen ezért előnyös a kollagén por kutyáknak és a cicáknak. A kollagént minden aktív kölyök kutya és cica, valamint idősebb állat fogyaszthatja.

A kollagén bevételének hosszú távú előnyei a kollagén rendszeres szedésével lesznek láthatók, mind belsőleg, mind külsőleg.

Összességében elmondható, hogy kedvenced hálás lesz majd ha bevezeted a kollagént az étrendjébe!

 

 

A kollagén öt legfontosabb előnye kutyák és más háziállatok számára

Mind az emberi, mind a háziállatok fogyasztására szánt kollagén nagyon népszerű most, a következő okokból – a kollagén valóban javíthat mind a kedvenced, mind a saját egészségeden!

Általános csont- és ízületi egészség

A kollagén szó szerint a háziállat csontjainak, ízületeinek, porcainak, kötőszöveteinek és ereinek építőköve. Ez egy nagyszerű módja a kedvtelésből tartott állatok általános egészségének megőrzésére.

Ráadásul ez egy megelőző stratégia is, mivel a kutyák öregedésével az ízületi problémák és az ízületi fájdalmak miatt gyakran akadályozottá válik a mozgásuk.

Egy, a Journal of Veterinary Science-ben 2014-ben közzétett tanulmány megvizsgálta a hidrolizált kollagént tartalmazó kiegészítő 105 labrador retrieverre gyakorolt ​​hatását, amelyek véletlenszerűen két csoportra lettek osztva annak meghatározására, hogy hány kutyában alakult ki könyökdiszplázia (a könyökízület kóros fejlődése) a kezeletlen állatokhoz képest. A kutatók megmérték a kollagént tartalmazó orális kezelés hatékonyságát is, miután diagnosztizálták a könyökdiszpláziát (ED).

A hialuronsav, az enzimatikusan hidrolizált kollagén, a glükózamin, a kondroitin-szulfát és a gamma-oryzanol (Hyaloral) beadása könyökdiszplázia -val diagnosztizált állatokban jelentősen csökkenti a klinikai tüneteket. Sőt, arra a következtetésre jutottunk, hogy a tanulmány eredményei azt mutatják, hogy ennek az étrend-kiegészítőnek a labradoroknak három hónapos kortól történő adása potenciális kumulatív hatással járhat, amely védelmet nyújt az könyökdiszplázia -val kapcsolatos radiográfiai osteoarthritikus változások progressziója ellen.”

 

Ízületi fájdalom és osteoarthritis

A kutyák étrendjének kollagénnel való kegészítése valóban hozzájárulhat bizonyos betegségek gyógyításához, például az osteoarthritishez.

Egy 2017-ben publikált tudományos cikk rámutat, hogy az elmúlt évtizedben végzett klinikai vizsgálatok egyértelműen megmutatták az orálisan beadott kollagén peptidek jótékony hatását osteoarthritisben szenvedő kutyák esetében. A kutatások kimutatták a sántaság csökkenését és a megnövekedett mobilitást kutyákban a kollagén peptid kezelés után. (*)

Sok állatorvos a glükózamin-kondroitint is ajánlja ízületi gyulladásban szenvedő kutyák számára. A 2017-ben közzétett tudományos áttekintés megerősíti a glükózamin és a kondroitin alkalmazásának hatékonyságát az osteoarthritisben szenvedő kutyáinál.

A glükózamin szabályozza a kollagén szintézisét a porcban, és enyhe gyulladáscsökkentő hatást fejt ki, míg a kondroitin-szulfát gátolja az ízületi folyadékban és a porcban lévő bontó enzimeket. Tehát a kollagén mellett a glükózamin és a kondroitin még két összetevő, amit érdemes keresni, ha szeretnénk megőrizni a kutyák ízületének egészségét. (*)

 

Elősegíti a bunda és a bőr egészségét

Ez még mindig nem elég ok, hogy kipróbáld a kollagént? Sok kisállattulajdonos keresi a módját, hogy hogyan javítsa kedvence megjelenését, főleg ha a bundájukról van szó.

A kollagén a kutya szőrének és bőrének egészségét táplálja. Hogy hogyan? A kutya bőrének dermisnek nevezett rétege főleg kollagénből áll, és a dermis erős alapot nyújt az egészséges bőr és szőr növekedéséhez.

A kollagén növelheti a köröm egészségét is.

 

Segíti az emésztést

Hasonlóan ahhoz, ahogyan az emberek a kollagént használják a különböző emésztési problémák kezelésére, mint amilyen például a hasmenés, a kutyák számára is hasznos lehet a kollagén.

A kutyák és más állatok is kaphatnak hasmenést, ami más egészségügyi problémákra való hajlamosító tényezőt jelenthet számukra, beleértve az autoimmun betegségeket, az allergiákat és a viselkedési problémákat.

Az emberekhez hasonlóan a kutyáknak is lehet hasmenése a nem megfelelő étrend, az antibiotikumok, a mérgező anyagok és a stressz miatt. A kollagén és a kollagénben gazdag anyagok, például a csontleves, segíthetnek a bélfelszín megnyugtatásában és helyreállításában, javítva a hasmenést és az egyéb problémákat, amelyeket kedvenced emésztőrendszerének problémás állapota vált ki. (*)

 

Serkentheti az étvágyat

A legtöbb kutya nagyon szereti a kollagént, így ha nem megfelelő a kedvenced étvágya, akkor némi kollagén hozzáadása megldást jelenthet a problémára! Általában nagyon egyszerű a kutyákat rászoktatni a kollagénben gazdag ételek fogyasztására, így ez egy másik, egyszerű módja annak, hogy a kollagént beépítsd a napi étrendjükbe.

 

Szorongás

Könnyű azt gondolni, hogy a szorongás mentális kérdés. A szorongás viszont inkább egy fizikai állapot, amelyet aztán valamilyen külső tényezőre vetítenek. A kutyáknál is ugyanez a helyzet.

A szorongás oka általában gyulladással és izomfeszültséggel kezdődik. Ezek megakadályozzák a vér, az oxigén és más vegyületek szabad mozgását a testben. Ha ezek a vegyületek nem jutnak el az agyig, enyhe pánikot váltanak ki, amely a lélegzet visszatartásakor tapasztalt érzés enyhébb változata.

A kutyák ezt ugyanúgy érzik, mint mi. A kollagén kiegészítők segítenek csökkenteni a szervezetben a gyulladásos folyamatokat. A csatornák ezt követő megnyitása felélénkítheti a vegyületek agyba áramlását, ezáltal csökkentve a szorongás érzését.

 

Erős fogak és körmök

Sokáig azt hittük, hogy a fogak és a körmök teljes egészükben kalciumból állnak. Azonban nemrég felfedeztük, hogy bár tartalmaznak ásványi anyagokat, például kalciumot, a fogak és a körmök többnyire kollagénből állnak.

Tehát a kollagén-kiegészítők hozzáadása segíthet abban, hogy a fogak és a körmök erősebbek és egészségesebbek maradjanak.

 

 

Legjobb kollagén kutyáknak és más háziállatoknak + Adagolás

Ha kollagén kiegészítőt keresel a kedvenced számára, keress egy olyan, jó minőségű terméket, ami hidrolizálva van, mert az megkönnyíti az emésztési folyamatokat. Teljesen rajtad múlik, hogy előnyben részesíted-e, hogy melyik állattól származik a kollagén, de a kutyák számára a kollagén lehet tengeri, csirke vagy szarvasmarha eredetű is.

A következő termékek mindegyike jó választás lehet a kedvencednek.

 

Kép Termék Jellemzők Ár
Szerkesztő ajánlja

Aniflexi + ízületvédő kutyáknak

Aniflexi + ízületvédő kutyáknak
 • többszörösen díjnyertes termék
 • komplex izületvédő
 • II.es típusú hidrolizált kollagénnel
Kattints ide az aktuális árért
Farkaskonyha Kollagén Farkaskonyha Kollagén
 • 100% természetes sertéskollagén
 • hidroliált kollagén
 • több féle kiszerelésben
Kattints ide az aktuális árért
Lunderland Kollagén Lunderland Kollagén
 • 100% kollagén-hidrolizátum por
 • kollagén 100% sertésbőrből készül
 • ajánlott mennyisége 1g / 5 testtömeg kg-ként naponta
Kattints ide az aktuális árért

 

Ha szeretnéd tudni, hogy mennyi kollagént kell adnod a kutyádnak, akkor ismerned kell a súlyát és az általános egészségügyi állapotát. Kövesd gondosan a termék utasításait, vagy kérdezd meg állatorvosodat, ha nem vagy biztos az adagolásban.

Melyik ízületi kiegészítő a legjobb a kutyák számára? Ha kutyádat (vagy más háziállatodat) egészségügyi probléma, például ízületi fájdalom miatt kezelik, az állatorvos valószínűleg konkrét listát fog tudni adni arról, hogy milyen és mennyi kiegészítőt érdemes adni a kedvencednek.

Ha kutyák számára C-vitamint vagy kutyáknak szánt MSM-et keresel, hasznos tudni, hogy egy helyen megtalálhatod ezeket mind. Az egyéb hasznos összetevők, amelyekre figyelni kell, különösen az ízületi gyulladás és az ízületek egészsége tekintetében, a glükózamin és a kondroitin.

A kollagén macskáknak is jó?

Napjainkban sokféle kollagén-kiegészítő elérhető kutyáknak és macskáknak egyaránt. A macskák általában hasonló előnyöket tapasztalnak, mint a kutyák, ha étrendjüket kollagénnel egészítik ki.

 

 

A kollagén mellékhatásai a háziállatok számára és gyakori kérdések

A kutyáknál a kollagén mellékhatásai általában ritkák, és kutatási tanulmányok is kimutatták, hogy nem igazán léteznek káros mellékhatások. (*)

Gyakori kérdések a kedvtelésből tartott állatok kollagén / zselatin étrendbe való beépítésével kapcsolatban

Biztonságos-e a csontleves macskák és kutyák számára?

A csontleves nagyszerű módja lehet kedvenced egészségének javítására, de ha csontlevest adunk nekik, elengedhetetlen annak biztosítása, hogy ne tartalmazzon számukra mérgező összetevőket, beleértve a hagymát, fokhagymát, metélõhagymát vagy mogyoróhagymát.

Az alacsony nátriumtartalmú csirkehúsleves rendben van-e macskák számára?

Rendben lehet, ha megbizonyosodsz arról, hogy nem tartalmaz mérgező összetevőket. Fordulj az állatorvosodhoz, ha nem vagy ebben biztos.
Ehetnek macskák rántottát? Ha rántottát szeretnél adni a macskádnak, akkor először bizonyosodj meg arról, hogy a tojás teljesen átsült, és a macskád nem szenved tojásallergiában.

 

Károsak-e a gumicukrok a kutyák számára?

A szokásos gumicukrot nem szabad kutyáknak adni, de vannak olyan egészséges receptek, amelyek alkalmasak a kutyák számára.

 

Jó-e a zselatin a kutyák számára?

Mind a zselatin, mind a kutyák számára hidrolizált kollagén állati kollagénből származik. A hidrolizált kollagént kisebb fehérje egységekre bontják, és a zselatin egy olyan fehérjetípus, amely a kollagén részleges hidrolíziséből származik.

Mind a kiváló minőségű zselatin-, mind a kollagén-kiegészítők könnyen keverhetők a kutyaeledelbe. Használhatók kutyák csemegéinek elkészítésére is.

 

Adhatunk a kutyáknak zselatin?

Vannak, akik zselatin-tartalmuk miatt meg akarják osztani a zseléjüket, vagy a zseléjük egy részét a kedvencükkel, de ez nem a legegészségesebb módja annak, hogy a kutyák egy kis lendületet kapjanak.
Káros a zselé a kutyák számára? A cukros zselé nem egészséges sem embereknek, sem kutyáknak.

 

Hol tudok beszerezni kollagén kiegészítőt a kutyámnak?

Számos kollagén-kiegészítő található online és a helyi kisállat-áruházakban, beleértve a por kollagént, a kollagén kapszulákat és a folyékony kollagént.

Ha kíváncsi vagy az adagolásra, akkor vedd figyelembe a kutyád testsúlyát és az alapvető egészségügyi állapotát. Olvasd el figyelmesen a csomagoláson található utasításokat, és mindig kérdezz ha valamire nem tudod a választ.

 

 

Óvintézkedések

A kollagén teljesen biztonságos, mind a háziállatank, mind emberi fogyasztásra. De ha szeretnéd megnyugtatni magad, beszélj az állatorvosoddal, ha nem vagy biztos abban, hogy melyik kutya-kiegészítőket, beleértve a kollagént és / vagy az ízületi kiegészítőket használd, illetve az adagolással kapcsolatban is vannak kérdéseid.

Ha kedvenced bármilyen mellékhatást tapasztal a kollagénnel vagy más kiegészítőkkel kapcsolatban, hagyd abba a használatát, és azonnal fordulj állatorvoshoz.

 

 

Záró gondolatok a kollagénről

A kollagént nem csak az emberek használják; az is nagyon jó, ha a kutyák, vagy általánosságban a háziállatok kapnak kollagént!

A kollagén előnyei közé tartozhat a csontok, ízületek, bőr, haj, köröm és az emésztőrendszer javult állapota.

A macskák és más háziállatok számára is előnyös lehet, ha étrendjükbe kollagént tesznek, amelyet kollagén-kiegészítők alkalmazásával lehet megvalósítani.

Beszélj az állatorvosoddal, ha a kutyádnak olyan speciális egészségügyi igényei vannak, amelyeket a kollagén és más kutya-kiegészítők használatával próbálsz meg kezelni, és ha konkrét kérdéseid vannak a legjobb termékekről és az adagolásukról.