Kezdőlap Kistestű kutyák Legnépszerűbb Kistestű kutyák listája – kistestű kutyafajták képekkel

Legnépszerűbb Kistestű kutyák listája – kistestű kutyafajták képekkel

5291
brüsszeli griffon - kistestű kutyák - kistestű kutyafajták

Amikor a kisméretű kutyákról van szó, a legtöbb ember vagy szereti, vagy nem szereti őket. A gazdiknak a kis kutyák aranyos, kompakt, szeretetteljes kis háziállatok, akiknek a személyisége magával ragadó. A kistestű kutyák kiválóan alkalmas társai az időseknek, azoknak akik lakásban és városban élnek, akiknek nincs nagy udvaruk, vagy kevésbé aktív az életmódjuk.

A kistestű kutyafajtákat általában 1.5 és 15 kg közötti súly kategóriába sorolják, akiket általában könnyebben lehet kezelni és a legtöbb háztartásban jól érzik magukat. Ha a tulajdonosok elegendő időt és energiát képesek arra szánni, hogy a kutyával foglalkozzanak és megfelelően szocializálják, akkor kiváló társasági kutyává válna. Rengeteg szeretetet tudnak nyújtani a gazdáiknak és hajlandóak ezt sok sok csókkal is bizonyítani.

 

Népszerű Kistestű kutyák listája képekkel:

1Affenpinscher

Mint sok kis kutya, az Affenpinscher is egy nagy személyiséggel rendelkező kis csomag. Pajkos, bátor és félelmet nem ismerő kiskutyák, de az Affenpinscher képes nagyon egyszerűen és gyorsan alkalmazkodni az új emberekhez és az új helyzetekhez.

Inkább territóriálisak, és igazán az olyan háztartásokba valók, ahol nincsenek kisgyermekek. Kompakt kis méretük és az alacsony foglalkozási szükségletük miatt ideálisak a lakásban élőknek, de boldogok bármely más típusú otthonban is.

 

Hozzászólás