Kezdőlap Kutya egészség 10 dolog, amit tudnod kell a kék francia bulldog kutyáról

10 dolog, amit tudnod kell a kék francia bulldog kutyáról

kék francia bulldog

A kék francia bulldog olyan, mint bármely más francia bulldog, kivéve a szőrzete színét. Ami miatt ez a kutyafajta kissé eltér a többitől, az nem más, mint a szőrzetének a kissé kékes színe, ami a genetikából származik. Kistermetű kutyafajtáról van szó, amelyek úgy ismertek, hogy nagyon szeretetéhesek és rá is szorulnak a szeretetünkre, nem az a fajta bulldog, aki jó őrző védő kutya lenne. Kicsit „bolondos” kutya, aki hangosan lélegzik, van néhány vicces szokása, és gyakrabban betegszik meg, mint más kutyafajták.

Izmos testű kiskutya, akinek az életének az elsődleges célja, hogy au ember társa legyen. Ő nem az a fajta, akit gyakran otthon akarsz hagyni, vagy otthon figyelmen kívül hagyhatsz. Ők nagyon barátságosak, ragaszkodóak és szeretnek a figyelem középpontjában lenni.

Évszázadokkal ezelőtt Angliában kezdődött el a kialakulásuk, amikor a tenyésztők elkezdték a bulldogok méreteit csökkenteni. Nagyon szelektíven kezdték a tenyésztésüket, hogy az alom kutyái kicsi és barátságos legyen, és ez ez jól is működött.  „Játék” kutyaként voltak ismertek, és nagyon népszerűvé váltak Franciaországban, miután a franciák felfedezték az angolok tenyésztési módszerét. Elkezdték a fajtát maguk is tenyészteni, és a név valahogy megragadt.

Kistestű kutyák, aki bent a lakásban szeretnek élni. Amikor egy kutyafajtát tervezel kiválasztani, akit az otthonodba viszel, fontos megfontolni néhány tényezőt. A legfontosabb, hogy ennek a kutyának nem tesz túl jót, ha sokat vagy vele a szabadban. Súlyos allergiás problémákat okozhat ez neki. Van néhány más egészségügyi problémája is, ő nem az a fajta kutya, amely szereti, ha a piszokban hempereg. A jó hír az, hogy nem kell őket gyakran fürdetni, mivel ők inkább tisztán maradnak.

 

 

Olvasd el a teljes cikkünket, hogy megtudj mindent a kék francia bulldogokról

 

1. Nem elismert kutyafajta

A kék francia bulldogot nem ismerik el a kutyatenyésztő egyesületek. Nem fogsz olyan showt vagy versenyt találni, ahol a kék francia bulldogot elfogadják a színük miatt. A francia bulldog egy elismert fajta, de a kék színezése megakadályozza őket abban, hogy bemutató kutyaként szerepelhessenek.

Csak azok a francia bulldogok elfogadottak a kiállításokon, vagy akár a tenyésztő egyesületek előtt, akiknek a színei fehér alapon, csíkos, fawn és fehér és csíkos keveréke. Ha kék színű a szőre, akkor nem tekinthető valódi francia bulldognak, és nem fogják elismerni semmilyen egyesületben sem. A jó hír azonban az, hogy ez csak akkor fontos, ha érdekel téged a francia bulldogod bemutatókon való szerepeltetése. Ha csak egy kis kedvencet akarsz, akinek te leszel a legfontosabb a világon, nem kell aggódnod a kutya színe miatt.

Az ok, hogy egyetlen szövetség vagy tenyésztő sem ismeri el a kék francia bulldogot fajként, mert sokan úgy vélik, hogy a kutya túl sok egészségügyi problémára hajlamos. A széles körben elterjedt hiedelem az, hogy a kék francia bulldogok olyan állapotban vannak, mint a kék kutya alopecia, ami ismert elszíneződés.

Az igazság azonban az, hogy a legtöbb ilyen kutyát nem érintett ebbem az alopeciában, és ezt jelenleg számos szervezet vitatja. Míg számos kék francia bulldogot érint a kék kutya alopecia, a kék francia bulldogok túlnyomó többsége nem hajlamos ilyen jellegű egészségügyi problémára.

 

 

2. Nem francia

kék francia bulldog kutya

Ez mindig meglepő tény számos kék francia bulldog tulajdonos számára. Franciának nevezik, de valójában nem franciák. Ezek a kutyák és a többi francia bulldog nem a románc országából száraznak. Ehelyett angolok. Anglia egy kisebb régiójából származnak, amit Nothongamnek hívnak. Nem különösebben ismert, hogy miért kapták a francia nevet, de ismeretes, hogy nem Franciaországból származnak. Az 1800-as években népszerűségüket a csipkegyártók íves kutyáiként szerezte meg, és abban az időben különösen kedveltek voltak Angliában.

 

 

3. A kék francia bulldog lusta

A francia bulldog más fajtáitól eltérően a kék Frenchie olyan, nem különösebben aktív. Nincs szüksége túl sok aktivitásra, hogy boldog és egészséges legyen. Nem kimondottan hajlamosak túlsúlyra vagy elhízásra, a túl sok evéd miatt, kedvelt programjuk, hogy a szeretteik körében pihennek. A kék francia bulldogot tökéletesen boldoggá teheted és fitten tarthatod anélkül, hogy nagyon megerőltetnéd magad, csak egy kis rövid sétára lesz szükség a nap folyamán, vagy pedig hagyd, hogy az udvaron tücskérezzen egy kicsit.

 

 

4. Nagyon fázósak

kék francia bulldog kölyök

A kék francia bulldognak csak egy kis réteg rövid szőrzete van. Ez a kutya számára azt jelenti, hogy nagyon könnyen megfázik. Ha a klímaberendezést nyáron túl alacsonyra fordítják, akkor ezek a kutyák valószínűleg szívesebben fogják az időt a takaró közelében tölteni, vagy a gazdi közelségében, hogy egy kicsit felmelegedjen.

Ráadásul nagyon valószínű, hogy télen extra takaróréteget, vagy ruhát kell számára biztosítani. Míg sok ember azért öltözteti be a kutyáját, mert az divatos, addig egy francia bulldog gazdi azért teszi ezt, mert a kutyája nagyon fázós. Ezek a kutyák extra rétegeket igényelnek a hideg időben. Felejtsd el, hogy egy kék francia buldoggal a hóban játsszál. Ők nagyobb valószínűséggel szívesebben maradnak otthon, és élvezik a benti kellemes hőmérsékletet.

 

 

5. Nem tudnak úszni

A kék francia bulldogok nem jó úszók. Nem jók a vízben, és nem szeretik a vizet. Néhány kutya nagyszerű úszó és szeretettel tölt el időt a vízben, akár a medencében, akár az óceánban vagy a tóban, de a kék francia bulldogok nem jó úszók és nem si szeretik a vizet. Úgy gondolják, hogy a rövid lábuk megnehezíti számukra az úszást, ami mindig probléma, amikor egy kutyának sok időt kell töltenie a vízben. Ez az kutya, amelynek feltétlenül viselnie kell egy mentőmellényt, ha közel van a vízhez, függetlenül attól, hogy az egy medence vagy egy hajón van. Ha víz közelében élsz, elkönyvelheted, hogy a kutya nem fog sok időt tölteni a víz közelében – nem érez késztetést arra, hogy közeledjen a vízhez.

 

 

6. Nagyon kevés a természetes születés

A kék francia bulldog fej méretének köszönhetően nagyon kevés ilyen kutya születik természetes ton. A legtöbb tenyésztő nem akarja, hogy az anya kutyának baja essen a kiskutyák születése közben, ezért még azelőtt egyeztet az állatorvosával. Ennek az az oka, hogy a legtöbb tenyésztett kutya sérüléseket szenved a természetes születések során, ami később helyrehozhatatlan. Ez azt jelenti, hogy a tenyésztő elveszít a csúcsminőségű kutyáját, hogy tovább tenyészthesse. Ezért egyedül ebből az okból kifolyólag nem találsz olyan francia bulldogot, amely természetesen született állatorvos nélkül.

 

 

7. Sokba kerülnek

Van az átlagos francia bulldog, és van a kék francia bulldog. Nincs kétség a két szín között, de a kék francia bulldog ára majdnem kétszer annyi, mint a mindennapi francia bulldog ára. Az őrültség ebben az, hogy ugyanaz a kutyafajta, különböző színben. Azonban a kék francia bulldogot sokkal nehezebb fogsz találni. Különlegesen kell őket tenyészteni, és nem mindig könnyű tenyésztőt találni, aki képes kék francia bulldogokat tenyészteni, ami azt jelenti, hogy a megvétele is nehéz lesz. A tenyésztők tisztában vannak ezzel, és ez az oka annak, hogy ilyen árat adnak ezekre a kölykökre, ha alom van.

Azt is tudnod kell, hogy ezek olyan kutyák, amelyeknek komoly egészségügyi problémái is vannak, amelyek miatt sok pénzt kel majd rájuk költened. Nem ajánlott olyan kutyát vásárolni, mint a kék francia bulldog, ha nem engedheted meg magadnak, hogy gyakran fizess orvosi számlákat.

 

 

8. Nagyon sok figyelmet igényelnek

kék francia bulldog kutyafajta

A kék francia bulldog olyan, mint egy normál francia bulldog, mert nagyon ragaszkodó kutya, aki mindig a teljes figyelmedet akarja. Ez a kutya szeretetet szeretne, és most akarja. A kék francia bulldog sírni fog, ha nem kap elegendő figyelmet. Elkezdi felhívni magára figyelmet, ha úgy érzi, hogy szükségleteiket nem teljesítik. Ők azok a kutyák, amelyek nagyobb figyelmet igényelnek, mint egy újszülött, és nehéz dolga van annak, akinek gyermeke és francia bulldogja van egyszerre a házban.

Emiatt általában bizalmatlanok más háziállatokkal és gyermekekkel, egyszerűen azért, mert nem szeretik azt a tényt, hogy figyelmüket meg kell osztani mások között. Ha ezt a fajta kutyát tervezzük új családtagként, győződjünk meg arról, hogy elegendő időt és figyelmet tudunk szentelni neki, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy egy boldog kutya lehessen, minden probléma nélkül.

 

 

9. A kék francia bulldogok horkolnak

Lapos pofájú kutyáról van szó. Ezt brachycephalicnak nevezik, ami azt jelenti, hogy nagyon nehéz a légzésük. A kék francia bulldog tulajdonosok hozzá vannak szokva a hangos, nehéz légzésükhöz és a horkolásukhoz. Tényleg nem csendes kutyák és az aki nincs hozzászokva a hangokhoz az alvás közben, az nem fog jól aludni mellettük.

 

 

10. Nagyon allergiásak

Nagyon kicsi kutyák, és emiatt sokféle allergiában szenvednek. Ez azt jelenti, hogy a francia bulldog kutyád sokkal több időt tölthet el az állatorosnál, mint a többi kutya. Számos bőrallergiája van, és emiatt egyes kutyáknak egy nagyon specifikus étrendet kell követniük, amely megakadályozza, hogy az allergiás reakciók jelentkezzenek. Mivel hajlamosak a különböző bőr allergiára, gyakori, hogy az állatorvost kiütésekkel, puffadt szemmel keresik fel.

Előző cikkIdős kutya – amit észben kell tartanod, ha öregszik a kutyád
Következő cikkKutya fogváltás – minden amit tudnod kell róla