Kezdőlap Kutyafajták TOP10: Mini kutyafajták képekkel

TOP10: Mini kutyafajták képekkel

pekingi palotapincsi - pekingi palotakutya kölyök mini kutyafajták képekkel

Tökéletesek a kompakt terekhez, a pénztárcánkhoz, picik, imádnivaló és könnyen hordozhatóak, talán ezek a mini kutyafajták legfőbb jellemzői. Ha a mini kutyák között keresgélsz, akkor vess erre a listára is egy pillantást, hisz olyan ennivalóak, igazán cuki kutyák. Listánkban a mini kutyafajták képekkel és egy rövid leírással:

Azok számára, akik nem tudják elviselni, hogy távol legyenek a szeretett kedvencüktől, van megoldás, hisz léteznek olyan igazán törpe kutyafajták, akik ideális társak lehetnek az ő életükben is.

Némelyikük rendkívül könnyen hordozható és szeret utazni akár egy kis táskában is. Annyira édesek, hogy legszívesebben mindig magadhoz ölelnéd őket, és ami szintén pozitívum, hogy nem érik fel a konyhapultot sem.

Igen, ezek a törpe kutyák nagyszerű társak családok, gyerekek, egy személynek és idősek számára is. Talán lehet, hogy a betörőket nem fogják elkergetni, de abban biztos lehetsz, hogy azonnal jeleznek neked, ha úgy érzik veszély közeleg, vagy éppen a postás, netán valaki a közelbe merészkedik.

 

 

Mini kutyafajták képekkel / mini kutyák

1Pomerániai törpe spicc

Kezdjük azonnal egy miniatűr kutyafajtával – a Pomerániaival. Az oroszlánszerű sörényéről is ismert kis szeszélyes fickó nagy energiával rendelkezik, szereti futkározni, játszani, üldözni a macskát és imád az ölbe lenni. Németországból származik és a magassága kb. 25 cm, valamint 3-3.5 kg súlyú (ha levonjuk a szőrzetét még kevesebb).

 

2Cairn Terrier

Fuss Toto, fuss! Igen, a híres kis kutya, aki a sárga téglagyáron sétált, nem volt más, mint egy kemény kis Cairn terrier. Ez a kis fickó magasságban valóban kicsi, de rengeteg energiával rendelkezik, akit Skóciában tenyésztettek, madár vadászat céljából, így valószínűleg nem túl ideális a kis háziállatok mellé, akik nem értékelik az üldözést, mint a macskák, mókusok, nyulak. Ő 30-35 cm cm magas és súlya akár 7 kg is lehet.

 

 

3Törpe tacskó

Imádni fogod őket! Az egyik kedvenc a mini kutyák között hazánkban is. Ő is egy igazi féreg vadász, ez a kalandvágyó kis kutya a rövid lábakkal nagyon szeretetteljes, és szeret vadászni, ásni és a kergetőzős játékokat. Ez a kisebb méretű német eredetű kutyafajta súlya körülbelül 5 kg és talán magasságról nála nem is beszélhetünk…mivel ő 20 cm alatt van.

 

4Yorkshire Terrier

A Yorki – a másik, akinek ezen a cuki kutyafajták listán mindenképp szerepelnie kell! Személyisége jóval nagyobb, mint a mérete, ez az apró terrier nagyszerű társ és mérete valóban olyan kicsit, hogy bármely kis táskában elfér. Yorkshire várósából, Angliából származik. Sajátos és magabiztos személyiségével egészen a 15-18 cm magasságot ls eléri. Jellemzően 3-3.5 kg súlyú, de egy túletetett és elhízott Yorki akár 6-7 kg is lehet.

 

5Toy uszkár

Az okos kis francia származású mini uszkár az 1700-as évek elején tenyésztették trükkök és cirkuszi munkákra. Manapság ez a szórakoztató és aktív kis öleb, gyakran van alkalmazva terápiás kutya szerepében is. A standard uszkár-ból származik, ez az okos, kedves kis kölyök 35-40 cm magas és legfeljebb 7.5 kg súlyú.

 

6Pekingi palotapincsi – pekingi palotakutya

Ez a kínai születésű kistestű kutyafajta több mint 2000 éves múlttal rendelkezik. A Pekingi rendkívül hűséges és szereti a tulajdonosát, de nem nagy rajongója a gyerekeknek és más háziállatoknak. Nagyszerű társas kutya, de valószínűleg nem fogja szeretni, ha a táskádban akarod magaddal vinni. Magassága  22-25 cm magas és súlya 6 kg körül van.

 

7Papillon

Egy nagy, bolyhos pillangónak tűnve, ezek az apró törpe kutyák az 1500-as évekből Európából származnak, így az egyik legrégebbi spániel fajták közé tartoznak. Ez az okos, lelkes kistestű kutya, gyakran használ házőrzésre is, mivl rendkívül figyelmes és azonnla jelez a gazdájának, ha mozgást észlel. A mérlegen 4-4.5 kg-ot nyom, és 25-28 cm magas állva.

 

8Miniatűr Schnauzer

Szeszélyesnek, és barátságos jelzőkkel is szokták illetni a német eredetű Schnauzer e mini verzióját, aki remek családi háziállat annak ellenére, hogy a 19. században „patkányfogó” becenéven vált ismertté. Ma amit ő inkább szívesebben csinl, az a frizbi és a labda utáni futkározás és a családjával lenni. Ez a kis termetű szakállas kutyus, a szeretetteljes természetével mindössze 8 kg súlyú és 35 cm magas.

 

9Shih Tzu

Ez a kis tyúk Chrysanthemum kutya néven ismert, és úgy tartják, hogy az ősi Tibetből származik. Ez a magabiztos kis öleb, nagyon szeretetteljes az emberekkel és más háziálatokkal is, és ugyanannyira szeret játszani is veled, mint amennyire szeret melléd bújni és meghallgatni a bánatodat. A teljesen kifejlett felnőtt kutyák 30 cm magasak, és akár 7 kg-ot is elér a súlyuk.

 

10Csivava

A legutóbbi a miniatűr kutyafajták listáján, ez a kis mexikóból származó, tüzes temperamentumú kis öleb. Hatalmas személyiséggel rendelkezik és bátorsága sokszor túl vakmerő is, ami bajba sodorhajta, ha egy nayg kutyával áll szemben.

Általában nagyon sok mondanivalója van, és nem is tartja magában, elugatja ha kell. Pompás természetébe Paris Hilton és Sharon Osbourne is beleszeretett. Kevesebb, mint 25 cm magas és körülbelül 3-3.5 kg súlyú.

Előző cikkEz a pitbull énekel a tükörképének (videó)
Következő cikkNyugodt kutyafajták, akik csak akkor ugatnak, ha valóban szükséges