Kezdőlap Kutyafajták 9 ráncos kutya fajta, akik elrabolják a szívedet

9 ráncos kutya fajta, akik elrabolják a szívedet

nápolyi masztiff ráncos kutya

Ki ne szeretné a kutyát egy nagy ráncos pofival, amit örökké dögönyözhetsz? Azért, hogy segítsünk megtalálni számodra a leginkább ráncos kutya fajtákat, összeállítottunk egy listát, hogy megosszuk a legnépszerűbbeket. Ebben a listában 9 szeretni való ráncos kutyát találsz, akiket legszívesebben állandóan szeretgetnél.

 

 

Ráncos kutya fajták, azoknak, akik szeretik a ráncos pofikat

 

Bullmasztiff

bullmasztiff

A Bullmastiffot a ráncos arca egy imádnivaló kutyává teszi. Bár ezek nem a legráncosabb kutyák, a mérlegen egészen 58 kg-ot is képesek nyomni, így ők az egyik legnagyobb ráncos kutyafajták ezen a listán. A XIX. Században ezek a kutyák a „Gamekeeper’s Night-Dog” néven voltak ismertek, őrzői feladatok ellátása miatt. Ma ezek a félelmetes ráncos kutyák inkább a szabadidős életet kedvelik és az emberek társaságát.

 

 

Bordeaux-i dog

bordeaux-i dog

Az egyik legritkább kutya fajta a ráncos kutyafajták listáján. A Bordeaux-i dog, az aranyos ráncos pofájával lopta be magát az emberek szívébe. Az „Egyik kopó másik eb” filmben híressé vált ráncos kutya is Bordeaux-i dog volt, amely megérdemli az elismerést. Egyedülálló májgesztenye-színnel és ráncos pofája teszi igazán kedveltté.

 

 

Angol bulldog

angol bulldog jellemzői

Az angol bulldog valószínűleg az egyik leghíresebb ráncos kutyafajtának számít. Rövid, erős testfelépítésük és agresszíven hangos légzésük ad nekik egyedi kiállást. Bár kisebb kutyáknak tűnhetnek, ez ne tévesszen meg. Ezek a finom, barázdált szőrű kutyák, akár 23 kg-ot is nyomhatnak. Úgy ismertek, hogy barátságos és kedves kutyák, nagyszerű társak és ölelnivaló barátok.

 

 

Angol véreb – Bloodhound

Bloodhound vadászkutya fajták angol véreb

Az angol véreb egyszerűen imádnivaló kutya. Páratlan szaglásukról ismertek, olyannyira, hogy a rendőri munka során a szimatjuk által talált bizonyítékok a bíróság előtt is elfogadottak. Az édes és ragaszkodó természetük együtt azokkal az imádnivaló, elsüllyedt szemekkel és laza nyakkendőkkel, amelyek folyamatosan lógnak, az egyik legkedveltebb nagytestű kutyafajtákká teszik őket.

 

 

Basset hound

basset-hound

A fajtát Franciaországban tenyésztették ki, és úgy jellemezték, hogy jolie laide megjelenésű, ami nagyon csúnya vagy nem túl vonzót jelent. De ráncos arcukkal és túlméretezett füleikkel nehéz elhinni, hogy bárki csunyának láthatja őket. Nagyon imádnivaló kutyák. Arról is ismerik, hogy kiváló szaglásuk van, akár a többi véreb fajtának, mint a Bloodhound.

 

 

Mopsz

mopsz
Pug puppy | iStock.com/fongleon356

A mopszok csak egyike lehet a legnépszerűbb ráncos kutyafajtáknak a kis méretük és általában nyugis viselkedésük miatt. Egy pillantás arra a kis arcra, a ráncokkal teli homlokukkal, amely úgy tűnik, mintha állandóan aggódnának, és már tudod is, hogy miért szeretik annyira sokan a világon. Rövid, tömör teste van, egy kurta farokkal és sima, fényes szőrzettel. Játékos temperamentumok és a szeretetteljes személyiségük miatt még inkább szeretjük őket. Tökéletesek a kis lakásokban élők számára, mivel minimális testmozgásra van szükségük, és könnyen alkalmazkodnak az emberhez.

 

 

Nápolyi masztiff

nápolyi masztiff

A nápolyi masztiff egy imádnivaló, hatalmas ráncos kutya. Méretük és a ráncok mellett a nápolyi masztiff hatalmas fejével, mély szemükkel és durva járásával azonosítható. Az egyetlen dolog, amire figyelned kell ezzel a kutyafajtával, hogy nagyon sokat nyáladzik, különösen a forró nyári hónapokban és az ivás után. Miközben félelmetesnek tűnhetnek, ez a fajta nagyon gyengéd, szeretetteljes és nyugodt. Nagyon védelmezik családjukat, és az idegenekkel elővigyázatosak. Nagy méretük és a rendszeres testmozgás szükségessége miatt előfordulhat, hogy nem ajánlott olyan családoknak, akik először fogadnak be kutyát, vagy akiknek kisgyermekük van.

 

 

Shar-pei

shar pei

Kínai Shar-Pei néven is ismert kutyafajta aranyos, örökké szomorú kifejezése van, igazán ráncos, a tulajdonosaik büszkesége. A kutya különféle fizikai jellemzői közé tartozik a nagy fej, kék-fekete nyelv és homokos, szolid színű, durva szőrzet, sok ránccal. Ennek a fajtának a kölykei ráncosabbak, mint a felnőttek, ezért ne aggódj, ha a kölyökkutya egy darabig szinte eltűnik. Eredetileg a kínaiak által lett tenyésztve vadászkutyaként, makacs, mégis intelligens természetű. Habár kicsit ellenséges az idegenekkel, nagyon szerető családi kutyák lehetnek.

 

 

Francia bulldog

francia bulldog a szabadban-768x474

Egy kis társasági kutya, amely aranyos elálló füleiről, izmos kis testéről és kis ráncos arcáról ismert. A francia bulldogot egy nagyobb bulldogból tenyésztették ki egy kistestű kutyává. Ez a beltéri kutyafajta gyakran nagyon aktív és intelligens. A kis méret teszi tökéletes ölebbé. Valójában ez a kisméretű kutyafajta folyamatosan keresi az emberi kapcsolatokat, és szeret a középpontban lenni.

Előző cikkKutya fájdalom jelei: 8 jel, ami a kutya fájdalmára utalhat
Következő cikkA legjobb őrző védő kutyák