Kezdőlap Kutyafajták Nyugodt kutyafajták, akik csak akkor ugatnak, ha valóban szükséges

Nyugodt kutyafajták, akik csak akkor ugatnak, ha valóban szükséges

bernáthegyi nyugodt kutyafajták

Mindegyik kutyafajtát egy adott speciális célra tenyésztettek ki. Néhányat vadászatra, némelyek társaságnak, némelyeket őrzésért és voltak amelyeket kimondottan versenyzésért tenyésztettek ki.

A céltól függően bizonyos jellemzők a fajták tenyésztése során összpontosultak. Vannak, akikben van valami csintalanság és a szeretnek bajba kerülni, néhányan csendesek és nyugodt kutyafajták, míg mások tele vannak energiával, és mindig arra vágynak, hogy játszhassanak, úszhassanak, stb.

A nyugodt temperamentummal rendelkező kutyáknak nem feltétlenül kell kicsinek lenniük, vagy kevesebb vagy semmi foglalkozást igényelniük. A nyugodt temperamentum a kutyához kötődik, és nagymértékben független a külső körülményektől.

Ők nagyon jól képesek kezelni a legtöbb helyzetet és az embereket, anélkül, hogy felbosszantanák őket, feltéve, hogy megkapták a megfelelő nevelést és képzést, szocializációt. A nyugodt kutyafajtákat általában a nagyon fiatal gyerekek vagy idősek számára keresik, mivel könnyebben kezelhetők.

 

Itt található listában felsoroltunk néhányat a nyugodt kutyafajták közül:1Bullmastiff

A Bullmasstiff egész csendes kutyának számít és valóban csak akkor ugat, ha nagyon szükséges.

Ha szeretnél sok nyálas puszit kapni a kutyádtól, akkor a Bullmastiff egy csodálatos társ lesz a számodra. Természetes őrző kutyafajta, bátrak és magabiztosok, és nem kell őket kiképezni arra, hogy megvédjék családjukat szükség esetén. Nagyon csendes kutyák, és csak akkor ugatnak, ha szükséges. Emellett a mozgás igényük is minimális, és boldogok, ha csak a családdal lehetnek, akár a házon belül.2Leonbergi

Hatalmas, mint egy valódi, ennivaló medve, elegáns testtartással, méltóságteljes viselkedéssel, a Leonberger híres a temperamentumáról. Nagyon szeretetteljes családja iránt, gondoskodó, védő, hűséges, barátságos, engedelmes, intelliegens, okos és szeret a csaldja kedvére tenni. A Leonbergit meglehetősen könnyű tanítani. Csendességükkel bizalmat keltenek és természetes módon nagyon fegyelmezettek. Mindaddig, amíg családjukkal vannak, nem foglalkoznak a környezetükkel, és gyorsan alkalmazkodnak.

 

3Neopolitikus masztiff

Egy független és intelligens fajta, aki a saját otthonuk és családjuk igazi őrzője. Komolyan veszik ezt a feladatot, és erős védelmet nyújthatnak. Ráadásul rendkívül csendesek a természetükből adódóan. Szokásuk, hogy a behatolókat csendben, harsonaszó nélkül lepik meg. Ők a kutya világának óriásai, masszív testükkel és súlyukkal, és ezért nem alkalmasak kisgyermekes családok vagy első tulajdonosok számára.4Újfounlandi – nyugodt kutyafajták

Ezeket a hatalmas szőrös golyókat Nyugod Óriásnak is hívják és jó okból. Magasan jók a nyugalomban, a szelídségben és a kedvességben. Védelmezőek a családjukkal, és különösen gyengédek és jól viselkednek a gyermekekkel. Valójában annyira legendás a gyermekek iránti szeretetük, hogy néha szeretik a „dadus kutyafajta”-nak is nevezni őket.

 

5Bernáthegyi

A Bernáthegyi egy tökéletes háziállat a megfelelő edzés mellett. Nagyon szeretetteljesek és játékosok, de mivel elég nagy súlyt kell cipelniük, az energiájuk jóval gyorsabban elfogy, mint a lelkesedésük! A tréning a hatalmas méretük miatt kötelező, mert könnyen fel tudják lökni a gazdit az ártatlan izgalmukban. De ha jól képzettek, akkor hűséges, szerethető és ölelni való óriások, akik szeretnek a teraszon üldögélni, figyelve minden gyanús mozgást.6Német dog / Dán dog

Egy másik gyengéd óriás, és valószínűleg sok mindenki kedvence. Nem hiába, hisz az impozáns és megfélemlítő megjelenése, a szeretetteljes és barátságos személyiségével párosul. A német dog nagyon kedves kutyafajta, és nagyon élvezi az emberek társaságát, valamint jól kijön más háziállatokkal is. Az ugatás és a bizonytalan viselkedés helyett, általában nyugodt, megfontolt, és méltóságteljesen viselkedik. De az igazság az, hogy valójában ők is csak nagy gyerekek.

 

7Bordeaux-i dog

 

Ez a fajta arról híresült el, hogy horkol és nyáladzik, de éppen ettől szeretik a kedvelői. Nagyon édesek, szelídek és szeretik a családjukat, de megfélemlíthetik az idegeneket puszta termetükkel és szeszélyes megjelenésükkel. Nyugodtak és megfontoltak, és remek házőrző és védelmező kutyák. Masszív testfelépítésük miatt a megfelelő képzésük alapvető fontosságú ahhoz, hogy képes legyünk kezelni őket, különösen a gyermekes családok körében. Jól kijönnek más állatokkal és kutyákkal is.8Pireneusi hegyikutya

Magabiztos kutyák, és nem érzik szükségét, hogy minden alkalommal bizonyítsák önbizalmukat. Elképzelhető, hogy lesz olyan alkalom, amikor nem engedelmeskednek a parancsnak, de ez nem azért van, mert nem akarnak, inkább a független természetük miatt.

Bátrak, hűségesek, türelmesek, szeretetteljesek, tartózkodóak, néha makacsak és különösen engedékenyek a gyerekekkel. Az éjszakai ugatás problémát okozhat, de megfelelő képzéssel kezelhető. Idegenekkel szemben territóriálisak, de ha a gazdájuk is úgy akarja, akkor elfogadják őket.

 

9Skót juhászkutya – nyugodt kutyafajták

A megfelelő szocializációval és edzéssel a skót juhász lehet az egyik legszuperebb társas kutya, aki nagyszerűen viselkedik a gyerekekkel. Ők inkább családorientáltak, mint kültéri kutyák, de nagyon hangosak is tudnak lenni, ha nem képezzük őket és keveset foglalkozunk velük.

A gyengédség a legjobbat hozza ki belőlük, és meglehetősen gyorsan megtanulják az új dolgokat, nem agresszívek. Jól megvannak az emberi társaságban, és leginkább a nagy családokba illenek, ahol tudják terelgetni a „nyájukat”.10Orosz agár / Borzoi

Az orosz agárak szelíd lények, akik gyengéd társai az embernek. Erős vadászösztönnel születnek, nagyon érzékenyek a gyors mozgásokra, az agresszív bánásmódra és a durva játékra, ezért oda kell rájuk figyelni, amikor más háziállatokkal vannak.

Elég függetlenek és természetüknél fogva zárkózottak, és úgy tűnhet, hogy az emberekkel szemben távolságtartóak. De nagyon szeretik és érzékenyek a közvetlen családjukkal szemben.

 

11Basset hound kutya

Bár a Bassett houndnak szüksége van a foglalkozásra, híresek lustaságukról és nyugodt és békés temperamentumukról. Nagyon hűségesek és szeretik a gazdájukat, és nagyon szeretik a gyerekeket is. Mint a Colliek, ők is hangoskodóak és hajlamosak siránkozni, ha valamit akarnak.

Néha kényszeríteni kell őket, hogy sétáljanak, vagy minimális testmozgást végezzenek, de ez fontos a jó egészség megőrzéséhez. Kitűnő arra a célra is, ha valakit csak át akarsz ölelni, mivel ők egész nap ott lehetnek veled a nappaliban.12Kínai Shar-Pei

Ezeket a kutyákat eredetileg harci kutyáknak és őrkutyáknak tenyésztették, így természetüknél fogva nagyon tartózkodóak és gyanakvóak az idegenekkel. De nagyon szeretik, védik és törődnek a családjukkal.

Csak az idegeneket ugatják meg, vagy ha nagyon szükségesnek látják, de általában csendesek. Számos egészségügyi probléma és a szocializáció fontos szerepet játszik a személyiségük kialakításában. Összességében nagyon hűséges társak, akik félelmet nem ismerve védelmeznek téged, ha szükség van rá.

 

13Angol agár – Greyhound

Az angol agarat eredetileg versenyzésre tenyésztették, akit még mind a mai napig ugyanerre a célra használnak. De azok, akik a nyugdíjaztatott angol agár versenyzőket fogadta be, biztosíthatnak, hogy csodálatos háziállatok.

Bár sok energiával rendelkeznek, inkább sprint futásra fogják felhasználni. Kölyökkorukban elég edzésre van szükségük, ahhoz, hogy ne váljanak nyugtalanná és pusztítóvá. Érzékenyek és nem reagálnak pozitívan a durva parancsokra és a durva kezelésre.14Whippet / Kis angol agár

Whippet nyugodt és méltóságos személyiség. Természetesen nagyon csendesek, és igazi kanapé királyok. Nagyon érzékenyek a fizikai érintkezésre, ezért a legjobb, ha vigyázol, amikor közeledsz hozzájuk, vagy kezeled őket, nehogy feleslegesen megzavard őket.

Rendszeresen igénylik a testmozgást, de ha megkapják a napi mozgásigényüket, akkor örömmel töltik az idejüket a padlón vagy a kanapén, miközben a nagy, csillogó szemükkel, ami igazán imádnivaló megjelenést kölcsönöz nekik.

 

15Cavalier King Charles Spániel


Az imádnivaló megjelenésen kívül ez a fajta is rugalmasan alkalmazkodik a család energiaszintjeihez. Ugyan olyan boldogok amikor az öledbe lehetnek, mint mikor az udvaron játszanak a labdával, vagy kényelmes séta közben.

Barátságos és szeretetteljes természetük van és a türelmük remek háziállatokká teszi őket a gyerekeknek és az időseknek egyaránt. Talán lehet hibáztatni fogod őket, mert mindent megugatnak ami csak mozog, de kedvességük ezt a tulajdonságot feledtetni fogja veled.16Angol Bulldog

Mind a francia bulldog (balra), mind az angol (jobbra) Bulldogok szerepelnek ezen a listán. Nem hogy keveset mozognak, de nincs is sok mozgásra szükségük! Akkor boldogok igazán, hogy ha a családjukkal tölthetik az idejüket a házban.

A bátor, néha makacs bulldog jól megvan a gyerekekkel, felnőttekkel és más háziállatokkal hihetetlen türelemes. Két hibáját lehet csak megemlíteni, amely velük kapcsolatos, hogy van néhány egészségügyi problémájuk, és túlságosan szorosan kötődnek a családjukhoz.

 

17Japán Chin


A japán Chin szereti a tisztogatni és ápolni magát. Annak ellenére, hogy ölebnek tenyésztették, és főként kísérő kutyák voltak, ők nagyon jól érzik magukat akkor is, ha kényelmesen elfeküdhetnek a saját kis kuckójukon, amíg a családjuk körülöttük van. Szeretnek ülni és figyelni, ezt órákon át tudják csinálni. Viccesek is, és gyakran bohóckodnak a családjukkal, jól tudják szórakoztatni a családjukat.18Lhasa Apso


Valószínűleg az egyik legszebb kutya, a Lhasa egyike azon kevés fajtának, amely meglehetősen elégedett a korlátozott beltéri játékidővel. Beltéri kutyákként tenyésztették őket, így nem igényelnek túl sok foglalkozást. Nagyon kifejezőek és érzelmesek, és nem akarnak többet, mint a gazdájukkal lenni. De ugyanakkor függetlenek és éberek is, és ezért remek jelző kutyák és imádnivaló társai az embernek.

 

19Pekingi palotapincsi / Pekingese


A kutya, aki a kínai királyok kedvence volt, ez a fajta, megtestesíti mind az öleb, mind a kísérő kutyát is egyben. Alacsony energiaszintű fajta, amelyet egy kis beltéri játék vagy kényelmes tempójú séták ki is elégítenek. Miközben a testfelépítésük miatt sokféle egészségügyi problémával rendelkeznek, sok olyan jellemzővel is van, amelyek kedvelté teszik őket. A ház körül futkározás a mozgásigényük nagy részét fedezi, és az idejük további részében elégedettek azzal is, hogy üldögélnek és nézegetnek körbe körbe.

 Érdekelhet: 12 igazán különleges a kínai kutyafajták közül20Tibeti spániel

Ez a kutyafajta szereti kémlelni a világot valami erre alkalmas helyről, így kiváló felügyeletet biztosítanak, és így figyelmeztetni tudják a családjukat ha betolakodót észlelnek. Nagyon érzelmes kis lények, és úgy tűnik, hogy kötelességüknek tartják tisztogatni a gazdájukat, és minden alkalommal megölelni őket üdvözlésként. Magabiztosak és függetlenek is. Mivel társaság kedvelő kutyafajta, nem jól érzik magukat, amikor hosszabb időre egyedül hagyják őket, és szükségük van a családjukra.

 

Minden fent felsorolt kutya ideális társ, ha úgy gondolod, hogy nem tudod megfelelően kezelni a nagy energiával rendelkező kutyákat.

De nem szabad elfelejtenünk, hogy minden kutyafajtának szüksége van bizonyos mértékű edzésre és kis mentális ingerlésre. Ha egy kutyát egész nap csak a lakásban tartunk, nem várhatjuk, hogy kiegyensúlyozott és nyugodt maradjon.

Fontos, hogy gondoskodjunk a választott kutyáról, ahogyan ő is fog rólad, amennyire tőle telik.

Előző cikkTOP10: Mini kutyafajták képekkel
Következő cikkKisméretű kutyafajták, akik egyben család és gyerekbarát kutyák is