Kezdőlap Kutyafajták Csendes kutyafajták, kedves társak, akik keveset ugatnak

Csendes kutyafajták, kedves társak, akik keveset ugatnak

Cavalier King Charles Spániel-csendes kutyafajták

A kutyák ugatnak; ez nem kérdéses. De vannak köztük olyan fajták is, akikről tudjuk, hogy nyugodtabbak és engedelmesek, mint az „ugatós” társaik. Itt van 5 kistestű kutyafajta, akik a csendességükről ismertek, így igazán csendes kutyafajták.

Ez a lista nagyjából összefoglalja mindazt, amivel a kutyatartás jár. Rengeteg szeretet van ezekben a szőrös, négylábú állatokban, így minden egyes pillanat, amit csak velük töltünk, arra sarkall minket, hogy még többet foglalkozzunk velük.

Most, hogy ezen az oldalon landoltál, úgy véljük, hogy egy kiskutyát keresel, lehetőleg olyat, aki kényelmesen élne veled egy lakásban vagy társasházban. Az már csak a hab lenne, a tortán, ha egy olyan fajtájú lenne, amely nem ugat túl sokat, és ez által csökkenti a szomszédokkal való konfliktusok esélyeit.

Örömmel tudatjuk, hogy ilyen fajták igenis léteznek.

A leghalkabb kutyafajták – néhány nem ugatós kutya

Mielőtt folytatnánk, kérjük, vedd figyelembe, hogy minden kutyának megvan a saját személyisége, ami lehet, hogy különbözik, vagy teljesen eltér az adott fajta alapvető tulajdonságaitól. Így az itt bemutatott fajták általában csöndesebbek, mint más kutyafajták – de ne lepődj meg, amikor rájössz, hogy a kölykök előszeretettel fejezik ki érzelmeiket ugatással. Szeresd a kutyádat önmagáért, ahelyett, hogy egyetlen tulajdonságára koncentrálnál.

 

Csendes kutyafajták1Mopsz

Kevesen tudnak ellenállni ezeknek a sötét és ráncos arcocskájú kis ebeknek. A mopszokról ismert, hogy csintalanok és eszméletlenül viccesek, de emellett nagyon kedvesek és jól neveltek is. Nem túl „beszédesek”, de erősen igénylik a figyelmet. Szeretnek az emberekkel együtt lenni, csendesen figyelik környezetüket nagy, kifejező szemeikkel, és még a szabadban is nyugodtak és jól viselkednek

Érdekelhet: Kistestű kutyafajták képekkel

 

2Japán csin – csendes kutyafajták

A már-már díva-szerű megjelenésű japán csinről tudnod kell, hogy a japán királyság kedvelt kutyafajtája. Ami alapvetően azt jelenti, hogy ez a kutya elvárja, hogy nemesként bánj vele. A japán csin a Zen-szerű nyugalmat áraszt otthonodra, és nagyon boldog és vidám társaságot jelenthet számodra.


3Cavalier King Charles spániel

Egy irány királyi névvel elvárhatod, hogy minden alkalommal dobpergés hallatszik, amikor ez a kutya belép egy szobába. A Cavalier egy édes kis kutya, aki időnként kissé makacs is lehet, de nincs olyan, amit egy kis pozitív tréning nem képes kezelni.

Gyűlöli, hogy egyedül hagyod (mint a legtöbb kutya), és természetesen hallatni fogja ilyenkor a hangját. De rajtad áll, hogy mennyire lesz jól képzett és jól szocializált, mivel nagyon gyorsan tanul, és mindig szívesen lenyűgöz tudásával.

Ezt is olvasd el: Kisméretű kutyafajták, akik család és gyerekbarát kutyák is

 

4Angol Bulldog

A brit és a francia bulldog egyaránt rendkívül népszerű fajták a társasházakban lakók között. Ezek a kutyák nagyon nyugodtak és csendesek. Inkább a feltűnő megjelenésüket és a látható lustaságukat használják fel az emberek figyelmének felkeltésére. A bulldogok is nagyon kajlák és szeszélyesek, így a pozitív viselkedési tréning nagy segítségedre lesz.

Ez is érdekelhet: TOP10 terápiás kutya fajta

 

5Basset Hound

A Basset Hound figyelemre méltó orrának köszönhetően a csúcs SAR-fajta lett. De vedd figyelembe, hogy a bulldoghoz hasonlóan ez a kutya is szeszélyes és lusta lehet. Szeretnek lazulni, és nem fogja zavarni őket, hogy a lábaidnál vidámkodnak és csaholnak. Azok számára ideális, akik csendes és nyugodt társat keresnek, nem pedig olyan kutyát, aki folyamatosan energikus.


Előző cikkKisméretű kutyafajták, akik egyben család és gyerekbarát kutyák is
Következő cikkKözepes termetű kutyafajták, akiket te is szeretni fogsz