Kezdőlap Életmód Kisméretű kutyafajták, akik egyben család és gyerekbarát kutyák is

Kisméretű kutyafajták, akik egyben család és gyerekbarát kutyák is

gyerekbarát kisméretű kutyák

Ismerkedj meg azokkal a kisméretű kutyákkal, akik a gyermekeidnek sok szép emléket adhatnak. A kutyák sok mindent megtanítanak nekünk a legfontosabb dolgokról. Először is, feltétel nélkül képesek szeretni! Ha elfelejtetted a kutyádat megetetni egy nap, ő továbbra is szeretni fog. Ha túlságosan elfoglalt vagy egész nap, és nem töltesz elég időt vele, akkor szomorú lesz, de még mindig szeretni fog. Semmi sem számít, bármit csinálsz, a kutyád szeretni fog, neki te vagy a legfontosabb. A kutyák nem tartanak haragot és soha nem állnak bosszút. Ugye te sem emlékszel vissza olyan esetre, amikor a kutyád rosszindulatúan visszaadta, amit csináltál vele. A kutyák a tökéletes példái, annak, hogy a pillanatnak élnek. Nem foglalkoznak a múlttal vagy a jövővel. Ha most kiabálsz a kutyáddal, és rá pár percre hívod, hogy labdázzon veled, minden kiabálást el fog felejteni és azonnal megbocsát neked és menni fog veled játszani, mitha semmi sem történt volna.

A kutyák mindig ott vannak, hogy megnyugtassanak, ha szomorú vagy. Náluk mindig te vagy az első. Ha megsérülsz és a kutyád is megsérül, a kutyád nem fog leülin és a saját sebeit nyalogatni, hanem azon lesz hogy a te sebeidet ápolja, nyalogatni fgo, mert hiszi, hogy az segít majd neked. Hűségesek és odaadóak, soha nem fognak elhagyni, akkor sem, ha elveszíted az összes pénzed, ha nem jól nézel ki vagy nem vagy híres.

Szeretnek, törődnek, megbocsájtanak, elfelejtenek, önzetlenek és hűségesek, és csak pár apró elvárásuk van, hogy etesd és itasd meg őket minden nap és szeresd őket. Ők azok a barátok, akikre mindig számíthatsz. Érezd magad szerencsésnek, ha neked is van egy kutyád, hisz neki te vagy a minden. Hihetetlen, hogy mennyire tudnak tanítani anélkül, hogy egyetlen szót is szólnának. Ha van rá lehetőséged, adj a gyermekeidnek egy kutyát, hogy egymást oktathassák, hogy a gyermeked egy sokkal jobb emberré váljon általa. Ez valóban a legjobb ajándék, amit a gyermekednek adhatsz.

 

 

Megfelelő kutyafajta kiválasztása

A kutya kiválasztásakor a gyermekek számára számos tényezőt kell szem előtt tartani. Az emberek hajlamosak arra, hogy a kutyát a megjelenése alapján válasszák ki. Azonban a kinézet megtévesztő lehet, mivel egy aranyos, ártatlan kinézetű kutya, akár agresszív is lehet, míg egy erõs, szigorú kinézetű kutya sokkal jobban kezelhető. Ezért fontos, hogy a kutyát a temperamentuma alapján válasszák ki, nem pedig a kinézete alapján. Egyes kutyafajtákat úgy ismerünk, hogy nagyon barátságosak és kedvesek, míg más kutyafajtákról úgy tartják, hogy durvák. Azonban nem szabad a kutyát úgy kiválasztani, amely kizárólag a fajta ismeretein alapul, mivel mindig vannak kivételek. A kutya temperamentuma egyénileg eltérhet, csakúgy, mint az a fajta, amelyhez tartozik.

Egy másik tényező, amelyet szem előtt kell tartani, miközben kisméretű kutyák között keresgélünk a gyerekek számára, a gyermek temperamentuma, aki a kutyával lesz. Ha a gyerek eleven és hangoskodó, a kutyanak energikusnak, erősnek és türelmesnek kell lennie ahhoz, hogy minden durva érintést elviselhessen. Másrészt, ha a gyermeknek csendes természete van, kedvesebb, nyugodt, ragaszkodó és érzékeny kutya lesz alkalmasabb. A whippetek, bulldogok és vizslák ideális gyerekbarát kutyafajták a csendes természetű gyermekek számára.

Az is jó, hogy olyan kutyánk van, amely könnyen nevelhető, így meg lehet számára tanítani, hogy megfelelően viselkedjen a gyerekekkel. Ezzzel biztosíthatjuk, hogy a gyermek biztonságban lesz a kutyával. Azonban nem jó ötlet, hogy egy kisgyerek egyedül maradjon egy kutyával, mindig maradjunk mellettük, hogy felügyeljük őket.

 

 

Top 20 gyerekbarát kutyafajták – kisméretű kutyák

Az alábbiakban felsoroljuk azoknak a kistestű kutyákat, amelyek gyengéd természetüknél fogva alkalmasak gyermekek mellé. Azonban, mint korábban említettük, mindig vannak kivételek ezeknél a fajtáknál is, minden kutyát, az egyéni viselkedése alapján kell megítélni, és továbbá segítségünkre lehet, ha megismerjük a kiskutya szüleit is.

 

Boston Terrier

boston terrier

A terrierek kiváló háziállatok. Barátságos, szerető és kedves kutyák. A bostoni terrier nagyon hűséges és védelmező, különösen a gyermekekkel. Játékos és életerős is, ami tökéletesen passzol a gyerekek mellé, akik sokszor energikusak. A bostoni terrierek jók az őrkutyák szerepében is, mindig jeleznek.

 

Jack Russell terrier

jack russel terrier

A Jack Russell terrierek játékos és szórakoztató kutyák. Barátságosak és társaságkedvelők, szeretik az aktív programokat és a játékokat. Ők szintén kedvesek és barátságosak. Rendkívül hűségesek, ami kiváló őrkutyákká teszi őket. Egy Jack Russell terrier mellett biztos lehetsz benne, hogy egyetlen idegen sem tudja szó nélkül betenni a házadba a lábát.

Kapcsolódó: TOP 25 a lakásban tartható kutyák
Yorkshire Terrier – kis termetű kutyák

yorki

A Yorkshire Terrierek nagyon édes, kiegyensúlyozott kisméretű mini kutyák. Nagyon szeretetteljesek és intelligensek, könnyen taníthatóak, és szívesen is teszik. Ez a kisméretű kutya ideális háziállat a gyerekeknek, mert nem vedlenek sokat, nem agresszívek és nagyon védelmezőek. A Yorky kiváló házőrzők is egyben, és remk játszótársak a gyermekek számára, mert aktívak és játékosak. Mivel nagyon aprók, mindig felügyelni kell őket a kisgyermekek jelenlétében, mert a gyermek könnyen fájdalmat okozhat neki.

 

 

Beagle

beagle kutya

Beaglek imádják a gyerekeket, és szeretnek is játszani velük. Szelíded, és mindenkit szeretnek a családban, beleértve minden olyan háziállatot, amely a családhoz tartozik. Nagyon sok energiával rendelkeznek, és élvezik a szabadban való tartózkodást. Azonban nem szabad egyedül hagyni őket a házon kívül, mert nagyon szeretnek szimatolni, és ha szimatot fognak, akkor azon lesznek, hogy felkutasság és kiássák, ha kell a s zomszéd udvarába.

 

 

Mopsz

mopsz kutya

A mopszok nagyszerű kedvtelésből tartott kutyák, mivel mélyen szeretetteljesek és hűségesek. Szeretik az emberi társaságot, és nagyon érzékenyek és gyengédek. Emiatt a kisgyermekek számára a legjobb kis méretű kutyafajták egyike. A mopszok úgy néznek ki, mintha bulldogok lennének, imádni fogod őket.
Csivava

csivava kölyök

A chihuahuák között két típust különböztetnek meg, a hosszú szőrzetű és a rövid szőrű fajtát. Választhat a tetszésed szerint. A chihuahuák bátor és magabiztos kutyák. Szelídek és jó természetűek, és élvezik, ha az öledben ülhetnek és dédelgetve vannak. Meg kell jegyeznünk, hogy a chihuahuák törékeny kutyák, és így alkalmasabbak az idősebb gyerekek számára, akik tudják, hogy óvatosan kell velük bánni.

 

 

Angol Cocker Spaniel

cocker spániel

Az angol Cocker Spaniel szintén az egyik kedvelt kistestű kutyafajta (bár ők inkább közepes termetű kutyák), aki gyerekbarát is egyben. A Cocker spánielek intelligensek és érzékenyek, és szeretik az emberi társaságot. Ragaszkodó és boldog kutyák, akik nyalogatják tulajdonosuk arcát, és izgatottan csóválják a farkukat, amikor meglátják. Élénkek is, és szeretnek szabadtéri játékokat játszani, ami szórakoztató társakká teszi őket.

 

 

Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spániel-768x528

Ezek a kistestű kutyák jól kijönnek a kisgyermekekkel, mivel jó temperamentummal rendelkeznek és türelmesek. A kis méretük ellenére nagyon erősek. Szeretnek ölelkezni és bújni, és mindenütt követni a tulajdonosukat. A Cavalier King Charles Spanielek nagyon jól megvannak más háziállatokkal, még macskákkal is! Azonban barátságos természetük miatt nem túl jó házőrző kutyák.

 

Tacskó – kis termetű kutyafajták

tacskó kiskutya

Három féle tacskót különböztetünk meg – hosszú szőrű, drótszőrű és sima. Nagyon energikusak és ellenállóak, és időnként eléggé féktelenek is lehetnek. Igaz, néha szeretnek rosszalkodni és aktívak, de nagon jól viselkednek a gyerekekkel. Az idegenekkel szemben nem túl barátságosak és ezért egy szabadtéri foglalkozás során nem szabad őket egyedül hagyni. Figyelmüket semmi sem kerülheti el, jó házőrző kutyák.
Papillon

papillon

A papillók aktívak és magas energiaszinttel rendelkeznek, de ugyanakkor nyugodt és szelíd természetűek is. Nagyon türelmesek és engedelmesek, így igazán gyerekbarát kisméretű kutyák. Könnyű őket oktatni, gyorsan megtanulják az új trükköket. Meg kell azonban jegyezni, hogy ők könnyed és törékeny kis kutyák, ezért nem ideálisak olyan kisgyermekek számára, akik nem tudnak megfelelő óvatossággal bánni velük.

Érdekelhet: Nagy testű kzyák: a Világ 15 legnagyobb kutyafajtája

 

 

Shih Tzu – kisméretű kutyák

shih tzu kisméretű kutyák

Igazi kis boldog, játékos és szórakoztató kutyák. Szeretnek az emberek körül lenni, és nagyon szeretetteljesek. Szeretnek a közeledben lenni és imádják, ha szorosan magadhoz öleled őket, és kényezteted őket a szereteteddel. A Shih Tzu egy szelíd és nyugodt természetű öleb.

 

 

Cardigan Welsh Corgi

corgi

A Corgik hűséges, védelmező kutyák. Nagyon szeretik a gyerekeket, és így ideálisak a kisgyermekek számára is. Megbízhatóak és felelősségteljesek, és jó házőrzők is. Élénk és lelkes kis méretű kutyák, akik képesek gyorsan megtanulni az új trükköket.

 

 

Bichon Frise

bichon frise

Ezek a kutyák nagyon barátságosak. Élénk és vidám, és csodálatos társaik az embernek. Ők nem szabadtéri kutyák, inkább otthon maradnak, és szívesen játszanak mindenkivel a családban, különösen a gyermekekkel. A Bichon Frise-nek fehér, bolyhos bindája van, amit időközönként ápolnunk kell. Jól kijönnek a gyerekekkel, mivel egyáltalán nem agresszívak.

 

 

Lhasa Apso

Lhasa Apso

A Lhasa Apso egy szívós kiskutya, aki kakukktojás a listában. Ezek a kutyák stabilak és magabiztosak, és remekül teljesítenek show-kutyákként is. Rendívül ragaszkodnak a gazdáikhoz, és nagyon tudnak kötődni hozzájuk. Szintén játékosak és csíntalanok, de kedvesen és gyengéden kell kezelni őket, mivel nem szeretik, ha keményen bánnak velük, ezért a kisebb gyermekek mellé nem ajánlottak, mivel kevésbé tolerálják, ha nyúzzák őket.

 

Bichon Havanese

havanese kiskutya

Ezek a kutyák szeretik a trükköket, és élvezik, ha a figyelem középpontjába lehetnek. Nagyon szeretik a gyerekeket, és szeretnek játszani velük. A havanesei gyengédek és szeretetteljesek, ezért óvatosan kell beszélni velük, mivel érzékeny a lelkük és intelligensek. Erősebb testű kutyák, így tökéletesek gyerekek számára. Tudtad, hogy ez a kis csöppség Kubából származik?
Miniatűr Schnauzer

miniatűr schnauzer

A miniatűr schnauzerek nagyon játékos kutyák, ezért ideálisak a gyerekeknek. Ha sok időre egyedül hagyod őket, unatkozni fognak, ahogy a gyerekek is. Nagyon szeretetteljesek, barátságos és okos kutyák. Imádnak labdázni és könnyen nevelhetőek, valamint nagyon jó jelző kutyák.

 

 

Vizsla

vizsla kisgyerekkel

Vizslák igazi családbarát kutyák. Könnyed természetűek, ragaszkodóak, rendkívül lojális és védelmezőek. Rendkívül barátságos kutyafajtáról van szó. Sok energiával rendelkeznek, élvezik a játékot a családjukkal. Ők nagyon kedvesek és szerethetőek, és leginkább az teszi őket boldoggá, ha a gazdáikkal lehetnek. Engedelmes, megnyugtató és nagyon szerető természete miatt, tökéletes háziállatok a gyermekek számára is.

 

 

Angol Bulldog

angol bulldog - családbarát kutya

A bulldogok nagyon családorientált kutyák. Ők inkább otthonmaradós fajta, szívesebben ülnek a házban, és nem csinálnak semmit, mint hogy eszement futkározásba kezdjenek az udvaron. Szeretik a gyerekeket, nagyon kedvesek és barátságosak, és jól kijönnek más háziállatokkal is. Bár nem olyan kiemelkedően intelligensek mint más fajták, de más területeken jobban bizonyítanak. Szerető, védelmező, hűséges és nagyszerű társaik a gyerekeknek.

 

 

Whippet – kis angol agár

Whippet nyugodt kutyafajták

A whippetek nagyon sportosak és inkább közepes méretűek, mint kicsik. De kiválóak a gyerekek mellé, mint háziállat, mivel csendes, türelmes és gyengéd természetük van. Ők sok további csodálatos tulajdonsággal rendelkeznek, melyek által jól illeszkednek a lakás életéhez. Nagyon szeretetteljes és védelmező fajta, és szeretetre méltó társai a gyerekeknek. Társaságkedvelő kutyák, akik szeretnek egész nap mások társaságában lenni, de inkább a beltéri életet élnek, mint szabadtéri.

 

 

Máltai selyemkutya

máltai selyemkutya

Ez egy nagyon szerethető és játékos kutyafajta, és azt se felejtsük el, hogy imádnivaló. Szeretik, ha szeretik és megölelik õket. Amit tudnod kell róla, hogy ez a kistestű kutya túl sokat ugat, ami esetleg néhány tulajdonos számára sok lehet. Szóval, ha te  tartasz a szomszédoktól, akkor nem biztos, hogy a máltai számodra a legideálisabb kutya. Mindazonáltal megfelelő felügyelet és nevelés mellett jó háziállatok és nagyon szeretik a gyermekeket.

Előző cikkNyugodt kutyafajták, akik csak akkor ugatnak, ha valóban szükséges
Következő cikkCsendes kutyafajták, kedves társak, akik keveset ugatnak