Kezdőlap Kutyafajták Közepes termetű kutyafajták, akiket te is szeretni fogsz

Közepes termetű kutyafajták, akiket te is szeretni fogsz

airdale terrier közepes termetű kutyafajták

A közepes termetű kutyafajták lefedik a különböző kutyafajták széles választékát a terrierektől kezdve a huskyig. Lehetnek kanapé kedvelők vagy energikusak, őr kutyák vagy családi kedvencek, és a megjelenésük is változó, úgy, mint a temperamentumuk és a személyiség tekintetében is. Mivel nagyon sok mindenben különböznek, az egyetlen dolog, ami a közepes méretű kutyák esetében valóban közös, az a súlyuk, ami  18 – 27 kg között mozog.

A középtermetű kutyák sokan vannak. Fontos, hogy mielőtt befogadnánk egyet a családba, kutassunk, ismerjük meg a fajtákat, és fontos, hogy mindig töltsünk egy kis időt a kutyával, mielőtt kiválasztanánk.

 

Nézz körül itt, ismerd meg jobban ezeket a közepes termetű kutyafajtákat, hogy többet megtudhass róluk:


A bulldog egy odaadó társ, aki az amerikai Kennel Club legnépszerűbb közepes méretű kutyafajtái közé tartozik. A bulldogoknak könnyen ápolható szőrzetük van, de külön odafigyelést igényelnek a nagy melegben, a rövid, lapos pofájuk miatt, ami a túlhevülésre ad hajlandóságot. Bár eredetileg a medvék elleni harcra tenyésztették, a szelektív tenyésztés szelídebb, de továbbra is védő temperamentumot hozott számukra, amelyrúl a bulldog ma ismert.