Kezdőlap Kutyafajták A legjobb őrző védő kutyák

A legjobb őrző védő kutyák

őrző védő kutyák

Ha ház vagy terület őrzésről van szó, akkor az őrző védő kutyák között is többféle kutyafajta jöhet szóba. A következő kutyafajták, melyeket itt bemutatunk, nagyon magas őrzői ösztönnel rendelkeznek, ez a tulajdonság mélyen bennük gyökerezik, a lényükben és csontjaikban van! Azt mondják, hogy a kutyádat a megfelelő képzéssel át tudod alakítani őrző védő kutyává, de azt azért el kell ismerni, hogy ahhoz, hogy erős és megbízható őrző védő kutya legyen, olyan genetikai adottságokkal kell rendelkeznie, amely lehetővé teszi, hogy a lehető legjobbak legyenek ezen a területen. Ha ezekkel a kutyákkal dolgozunk, akiket őrző, védő célokra szaporítottak, akkor biztosan kiváló őrkutyát és szerető családtagot kapunk!

Minden őrző védő kutyafajtának erős és határozott vezetőre van szüksége, aki nem csak a képzései során bánik így vele, hanem a korai éveitől is betartatja vele a szabályokat. Ilyen módon ki lehet alakítani a kutya szerepét a falkában. Emellett ezeket a kutyákat hozzá kell szoktatni a különböző helyzetekhez, meg kell ismertetni más emberekkel és más állatokkal, hogy megtanulják a jó és helyes viselkedést!

Ha követjük ezeket az iránymutatásokat, az őrző védő kutyák nagyon szeretetteljesek és szeretetre méltóak lesznek, és még kiválóbban fognak teljesíteni amiben a legjobbak.

Megjegyzés: Kezdő kutyatulajdonosoknak az őrző védő kutyafajták nem ideálisak, nem ajánlják őket, ha ilyen kutyát akarsz, akkor tapasztalt gazdának kell lenned! Az uralkodó személyisége, következetes fegyelmezést igényel egy biztos tulajdonostól, már a fiatal koruktól kezdve. A domináns személyiségű kutyák az emberekkel szemben is dominánsan akarnak viselkedni, amit mindenkor megpróbálnak érvényesíteni.

 

 

A legjobb 10 őrző védő kutya – legjobb őrző védő kutyák:

Óriás Schnauzer

óriás schnauzer

Az Óriás Schnauzer, ahogyan a név is jelzi, egy nagy és erős testalkatú kutya, amely egy nagyon erőteljes megjelenést ad a kutyának. Először a németek tenyésztették ki az Óriás Schnauzert, hogy rendőrkutyaként alkalmazzák, de ahogyan a németjuhászok e tekintetben népszerűbbekké váltak, a tulajdonságait más szerepekben és feladatokban is alkalmazták, mint például az őrzés és a megfigyelés! Ez a fajta jól ismert az éberségükről és az erőteljes harapásukról.

 

 

Akita – őrző kutyák

akita kutya

Az intelligens és aktív fajta, az Akita nagyon hűséges a tulajdonosához, és nagyon tartózkodó az idegenekkel szemben. Természetesen ez az, amiért tenyésztették őket. Mint a legtöbb fajtához hasonlóan, jól szocializáltnak kell lenniük, ha azt tervezzük, hogy az ingatlanunk felett őrködjön.

Érdekelhet: Nagytestű kutyák: a Világ 15 legnagyobb kutyafajtája

 

 

Németjuhász kutya

németjuhász nevek

Általában „juhász” kutyának is gondolják, ők valójában jelző és őrző kutyák, vagyis úgy lettek tenyésztve, hogy a határvonalat figyeljék és bent tartsák a nyájukat a területen,  valamint figyelniük kellett a ragadozókra. Nagyon intenzív fajta és lojális, könnyen megtámadja azt, aki veszélyezteti az otthonukat.

 

 

Chow Chow

chow chow

A Chow Chow egy igazi nagy őr kutya. Figyelembe véve, hogy egyszer ők voltak az ázsiai paloták őrei, érthető, hogy temperamentumuk védelmező. Ez a fajta jól illik egy magabiztos tulajdonoshoz, aki mindig rajta tartja a szemét.

 

 

Kuvasz

Kuvasz viselkedése

Mivel az állatállomány őrzésére tenyésztették ki őket, ezért tartásuknak csak akkor van értelme, ha rájuk bízzuk pl. az otthonuk védelmét. Ez a védelmező óriás kedves természetű, kivéve, ha provokálják.

 

 

Kínai Shar-Pei

shar pei

Bár a ráncok miatt aranyosnak és ölelni valónak tűnhet, a Shar-Pei egy komoly családvédelmi kutya. Úgy tenyésztették őket, hogy egy mindent védelmező őrző kutya legyen, aki képes az ingatlanunk mellett a nyájat is védelmezni a farmon. Napjainkban még mindig erős vágyuk van a családjuk védelmére, és agresszív lehet az idegenekkel szemben.

 

 

Doberman Pinscher

doberman

A legszebb dolog, hogy ha van egy dobermanunk, akkor esélye van rá, hogy soha nem kell senkit megtámadnia. A legtöbb ember, ha meglát egy dobermant, akkor eszébe sem jut, hogy belépjen arra területre, mert tudja, hogy egy kiváló őrkutyával áll szemben.

 

 

Komondor – őrző védő kutyák

Komondor jellemzői

A zsinórszerű szőrzetéről ismert Komondor egy újabb kutyafajta, aki az állatállomány védelmében jeleskedik, és képes a gazdája segítsége nélkül védelmezni. Nagy fenntartással vannak az idegenekkel szemben, és mivel az egyedüli munkavégzésre lettek kitenyésztve, biztosak lehetünk abban, hogy otthonunk védelmez amíg életben van.

 

 

Belga juhászkutya

belga juhászkutya

Ez a pásztor kutya arra törekszik, hogy senki ne tudja bántani a családját. Az intenzitásuk és a védelemre való hajlandóságuk nagyon népszerűvé tette őket a schulzhund-képzésben, valamint a őrző védő munkákban.

 

 

Rottweiler – őrző védő kutya

rottweiler ápolása

Mint a doberman, a rottweiler láttán is valószínűleg nagy ívben elkerülik a házát az idegenek, a látványa és őrző ösztönei miatt. Félelmetes kinézete mellett, a Rottweiler kedves és jól viselkedik a családjával. De ne tévesszen meg, ha úgy érzi, hogy veszélybe kerül a családja, azonnal védelmező módra vált és ha kell a haláláig védelmezi őket.

Érdekelhet: TOP10 – legjobb házőrző kutyák

Előző cikk9 ráncos kutya fajta, akik elrabolják a szívedet
Következő cikkMáltai selyemkutya vérmérséklet