Kezdőlap Életmód TOP10 – legjobb házőrző kutyák

TOP10 – legjobb házőrző kutyák

doberman

Sok ember számára a kutya több mint egy kedvtelésből tartott állat – a kutya lehet társa, barátja, sőt az otthon és a család számára biztonságot nyújtó őrző védelmező is. Míg sok kutya valószínűleg hajlamos a családjaik védelmére, addig néhányuk egyszerűen túl barátságosak és hajlandóak arra, hogy hízelegjenek az idegeneknek, így nem kimondottan alkalmasak arra, hogy jó házőrző kutyák legyenek. Készítettünk egy listát a legjobb házőrző kutyafajtákról, akik őr kutyáként használhatók.

 

Mitől lesz egy kutya jó házőrző?

Mielőtt elkezded keresni a konkrét fajtákat, hasznos lehet talán megismerned, hogy mik a házőrzésre alkalmas kutyafajták ismérvei. A jó őrkutyák nagyon hűségesek lesznek és életüket is a családjuknak szentelik. A jó házőrző kutyák természetes védelmező és őrző személyiséggel rendelkeznek, amelyek valószínűleg azonnal hangjelzést adnak, ha valaki ismeretlent észlelnek, aki megpróbál bejutni a házba, vagy lelépni vagyonunkkal.

 

Itt vannak a legjobb házőrző kutyák, a kedvenceink:

Hát
Következő

németjuhász kutya

Általában rendőrségi és katonai kutyákként a német juhászkutyák kiváló őrkutyákká képezhetőek. Amellett, hogy erős és sportos, a német juhász szintén nagyon intelligens. Ezek a kutyák is nagyon erős védő ösztönnel rendelkeznek, és nagyon hűségesek lehetnek családjukkal.Hát
Következő