Kezdőlap Kutyakölykök A probléma a kutyakölykökkel

A probléma a kutyakölykökkel

kölyökkutya

Ki ne akarna egy kiskutyát? Ez a lágy szőrmók, a pici méretű test…a kiskutyák mindegyike egy ellenállhatatlan kis szeretetcsomag. Mégis vannak olyan emberek, akik távolról csodálják a kutyakölykök báját, és boldogan visznek haza egy felnőtt kutyát a menhelyről. Általában ők azok, akik tudják, hogy egy kiskutya felnevelése egész sok munkával jár.
Ha még ott tartasz, hogy megpróbáld eldönteni, hogy befogadj egy kölyökkutyát (vagy egy felnőttet), ezt mindenképp olvasd el.

Az igazság a kiskutyákról

  • Sok időre és figyelemre van szükség. Az óránkénti wc szünetek a szobatisztaságra nevelés alatt, a napi három-négy alkalommal történő etetés, az intenzív szocializáció, a kiskutya suliba járás … ez rengeteg teendő.
  • Tovább tart a szobatisztaságra nevelés. A kiskutyák néhány hét alatt akár képesek megtanulni a szobatisztaságot. Még akkor is, mindig elő fog fordulni néhány baleset, mert képesek elkalandozni a sok játék és szórakozás közben, így be be csúszik egy kis-nagy dolog, így rád marad továbbra is a kutyapiszok takarítása. A felnőtt kutyáknak viszont sokkal jobban irányíthatóak ilyen szempontból.
  • Felébreszt az éjszaka közepén. Egy fiatal kiskutya, aki hozzá volt szokva, hogy együtt alszik a kis társaival az alomban, sírni fog az első éjszaka az új otthonában éjszaka. Valamint a négy hónaposnál fiatalabb kölyköknek egy éjszakai wc-it is kell tartanunk, amíg elég nagyok ahhoz, hogy végig bírják az éjszakát.
  • Pusztítóbbak. A fogzás közben a legtöbb kölyök rágó mániássá válik. Ez azt jelenti, hogy mindig szemmel kell tartanod a kölyködet, és el kell távolítanod azt, amit nem akarsz véggépp a feldarabolva, egy millió kis darabban látni. Soha többé ne rúgd le a cipődet, amikor belépsz az ajtón!
  • Nem az egyetlen, aki képezhető. Felejtsd el az idősebb kutyákról és új trükkökről szóló mondást. Teljesen lehetőség van egy felnőtt kutyát új parancsok megtanítására.
  • Nem lehet jó egy kisgyerekes család számára. Sok szülő esetében későn derül ki, hogy ez nem az az idő, hogy otthont adjon egy másik kis teremtménynek, amely éjjel felébreszti és a padlóra vizel.
  • Kiderülhet, hogy másmilyen, mint vártad. Nem tudod, milyen lesz a kislány, amikor felnő, és ugyanaz a kiskutyánál is igaz. Egy felnőtt kutyával tudod, hogy mit kapsz: a mérete, a megjelenése, a személyiség, a testmozgás és a vedlé szintje nem fog meglepetést okozni.
  • Nem lesz jó kocogó partner. A kemény burkolaton való futás, károsíthatja a kölyök növekedésben lévő kis testét, így ha egy futó havert keresel, akkor körülbelül egy évet kell várni rá, amíg az ízületek teljesen kialakulnak.

Végső megjegyzés: Ha átolvastad az egészet, és még mindig szeretnél egy kölyköt, nyomás. Hidd el már jóval több információval rendelkezel, mint a legtöbb új kölyökkutya tulajdonos.

Előző cikk12 igazán különleges a kínai kutyafajták közül
Következő cikkTOP10 – legjobb házőrző kutyák