Kezdőlap Kutyakölykök Beagle kölyök

Beagle kölyök

beagle kölyök

A beagle hazánkban is kedvelt kutyafajtája, aki egy imádnivaló kíváncsi, meleg személyiség. A beagle kölyök már kiszimatolta magának a híressé válás ösvényét, hisz már ismert, mint vadászpilóta Snoopy személyében, aki komikus képregény és számtalan könyv és film szereplője is volt már. a te is azon gondolkodsz, hogy egy ilyen nagy hírű kopót fogja be a családba, akkor itt van pár dolog, amit előtte, jobb ha megismersz a beagle kölyökről.

1. A beagle az a fajta kutya, aki szeret körbe kóborloni

Beagle

A beagle kutya egy ősi fajta. Ez a kutyafajta már több, mint 1000 éve társa az embernek a rókavadászatban. Egyesek azt mondják a Beagle kutya ősei az 5. századból Görögországból származnak. Emiatt a vadászatban töltött évszázados hagyománynak köszönhetően a beagle kölyök hihetetlenül kíváncsi lesz a környezetére. Semmi sem hagyhatja figyelmen kívül a te beagle kiskutyád kíváncsiságát sem, még a kerítés másik oldalán található dolgok sem. A beagle ismert arról, hogy megtalál mindent amit kiszimatol, az orruk elvezeti őket mindig a célhoz. Foglaljuk le őket valami illathoz kapcsolható játékkal, hogy elkerüljük azt, hogy a szennyesünkben keresgéljen. A beaglet szokták még bigl kutyaként is hívni.

 

2. A felnőtt beaglek eleinte kisebbek voltak, mint a te beagle kölyköd

beagel kiskutya
forás: dogtime.com

A te beagle kölyök kutyád sem lesz sokkal kevésbé imádni való, mint anno a felnőtt egyedek. A lógó füleikkel, szép színes és mozgékony fehér végű farkával, a kölyök hosszú távon felnő egy egészséges 9-12 kg-ra. Eleinte a beagle kutya fajta annyira kicsi volt, hogy a felnőtt egyedek is elfértek egy zsebben, a magasságuk nem haladta meg a 8-10 cm-t. Idővel ezek a zsebkutyák úgy lettek tenyésztve, hogy kiváló társai lehessenek az embernek a vadászatok során, így alakulhatott ki a sokak által ma ismert Beagle kutya.

 

3. A Beagle a francia nyers fordításban „nagyszájút” jelent

Ez alapvetően egy találó név ennek a nagyhangú kölyöknek. A beagle kölyök is képes nyafogni, üvölteni és csaholni minden alkalommal, amikor erre lehetőséget lát. Bár ez imádni való amikor 8-10 hetesek, de ez a szokás amit folytatni fog később is, hacsak nem tudjuk erről tréninggel leszoktatni.

 

4. A beagle kutya akár híres is lehet
híres beagle kutya

Igazából csak akkor, ha követjük mi is annak a 70-es években híressé vált zenésznek (Barry Manilow) a példáját, aki az örökbefogadott beaglejét annyira szerette, hogy megjelenítette az 1975-ös albumának a hátulján is. Ok, lehet, hogy nem lesz erre lehetőségünk, de akár elindíthatunk neki egy Instagram oldalt, ahol a bájos pofijával sztárrá is válhat. Így ő is csatlakozhatna azokhoz a beagle kutya sztárokhoz, mint Snoopy, Johnson elnök kutyái,, Garfiel társa Odie és Gromit a Wallace és Groomitból.

 

5. A beagle kölyök formában fog tartani

beagle kiskutya

A beagle nagyon aktív, kíváncsi kölyök. Még a korai időszakban is annyi energiája van, hogy képes magáévá tenni a világot. Részt akar majd venni a legnehezebb utakon a túráink során, leugrik a mólóról a tóba és mindig játszani, amikor csak lehetősége van rá. Mivel sok sok mozgásra van szüksége, ezért sok beagel kölyök kissé kövérkés, ha csak otthon marad egész nap ülve. Ezzel nem csak ez a gond, hanem az otthon sokáig egyedül maradó unatkozó beagle rombolóvá is válhat. Ha még azon gondolkozunk, hogy egy beaglet viszünk haza a családba, gondoljuk át, hogy mennyire aktív az életmódunk, mennyire tudjuk biztosítani számára az elegendő mozgást.


Még több információt a kutyakölykökről itt találsz.

Még nem találtad ki hogy milyen nevet adj a kutyádnak? Nézz körül itt: kutyanevek

Előző cikkBoxer kölyök
Következő cikkRottweiler kölyök