Kezdőlap Kutyakölykök Németjuhász kölyök

Németjuhász kölyök

németjuhász kölyök

A német juhászkutya az egyik legnépszerűbb kutyafajták közé tartozik hazánkban is és ez könnyen érthető, hogy miért. Ezek a németjuhász kiskutyák rendkívül intelligensek és tehetségesek és azonnal készen állnak a munkára. Szerencsénkre, ha nézegetünk egy németjuhász kölyök után, ők készen fognak állni egy kis játékra azonnal, mihelyst magunkhoz vesszük őket és meg fognak minket nevettetni a sokszor akaratlanul is butuska viselkedésükkel. De mielőtt magunkhoz vennék egy németjuhász kutya kölyköt, nem árt pár dolgot tudnunk róluk.

1. Néha lehet, hogy túlságosan is védik a családjukat

A németjuhász kutya fajtát sokszor úgy írják e, hogy „az a vágyuk, hogy legyen egy céljuk”. Ez az amiért a németjuhász kutya olyan jó munkakutya, kiváló társa a rendőröknek, segítő társ, támogatja a rokkantakat, kiválóan alkalmas keresési és mentési munkákra és a katonai szolgálatra. A németjuhász kölöknek az lesz a célja, hogy megvédjen és biztonságban tudjon minket. A németjuhász kutya egy kezes családi kutya, mindaddig míg nincsenek a közelben gyanús idegenek. Meg akarnak és fognak is minket védeni a nap 24 órájában.

 

 

2. A németjuhász segíteni fog kidekorálni a házadat

Ha van egy fa padlónk, a németjuhász kölyök segít majd hogy átváltoztassa egy igazi németjuhász szőrme szőnyeggé. Hírhedten hullajtják a szőrüket. Habár gyönyörű bundával rendelkeznek, gyakran hullajtják azt. A gyakori fésülésükkel persze karban tudjuk tartani a levedlett szőrük ruhánkra kerülését, de mivel ők nagyon sokszor fognak nekünk dörgölőzni, készülnünk fel rá hogy a ruhánkon gyakran kutyaszőrös lesz.

 

 

3. Németjuhász kölyök az aktív embereknek

A németjuhász kutya nagyon aktív kutyafajta, szüksége van sok fizikai stimulációra és játékra szánt időre. Amikor a kis németjuhász kölyök először hozzánk kerül, a játéknak lehetnek határai, mivel az sem jó, ha nagyon túlterheljük őket a fejlődés időszakában. Amikor azonban egy németjuhász kutya kifejlett felnőtt lesz, a játékkal bátran terhelhetjük. Vigyázzunk ők szeretnek birkózni, ezért nem árt ha aktívabbak és a bőrünk vastagabb, igénybe leszünk véve. Persze nem árt időben megtanítani neki, mi a határ a játékban.

 

 

4. De még mindig tud gyengéd lenni a németjuhász

Annak ellenére, hogy nagyon megfélemlítően néz ki, a németjuhász kutya teljesen gyengéd is tud lenni, különösen, ha jól szocializált, amit korán elkezdünk. Ezek a kölykök mindig örülnek egy kis ölelgetésnek, köztük gyerekekkel vagy más háziállatokkal.

 

 

5. Mindig velünk akarnak lenni

Ha azt szeretnéd, hogy egy németjuhász kölyök legyen a családban, akkor nagyon akarnod kell, hogy a kutya valóban része legyen a családnak és a napi rutinak. Reggeli zuhany? A kölyök ott akar ülni a jobb oldaladon, hogy valóban jól megmosd a hátad. Az ágy? Azt gondolod, hogy csak a tiéd, kettőtöké. Vagy nem? J Rendkívül intelligens és kíváncsi természet, egy igazi pásztor, aki szeretné tudni, hogy mi folyik körülötte, a nap minden idejében. Ha a németjuhász kutyát magunk mellé vesszük és elég időt szánunk rá, mi leszünk a legboldogabb kutyatulajdonosok az egész világon.


Még több információt a kutyakölykökről itt találsz.

Előző cikkMini yorki
Következő cikkLegjobb Yorki nevek