Kezdőlap Kutyakölykök Boxer kölyök

Boxer kölyök

boxer kölyök

Élénk, játékos és energikus. A boxer kölyökről ezeket a jelzőket mondják el a gazdik. A boxer kölyök a legkeresettebb 10 kiskutya között van hazánkban is, nem hiába. Úgy gondolod, hogy számodra is megfelelő egy boxer kiskutya? Ha te is ezt a kutyafajtát tervezed a családba, akkor tisztában kell lenned előtte pár dologgal.

1.A boxer mindig kölyök marad

Mikor hazaviszünk egy boxer kölyköt, szinte féktelenül tele lesz energiával. Kölyökként olyan gyorsan próbál futni, hogy kifarol és ez elképesztően imádni való tud lenni. Amikor eléri a 3 éves kort és súlya eléri a 30kg-ot, akkor ez a kifarolás még viccesebb, amikor a nagyobb súlya miatt elgázolja az asztal lábát. A boxert úgy is ismerjük, hogy a kölyök szíve végigkíséri a fiatal évei során. Ez csupán annyit jelent, hogy a fiatalos bohóság őket egy kicsit tovább kíséri az évek alatt, mint a többi kutyát. Arra tehát mindenképp figyelnünk kell, hogy a boxer kiskutyának biztosítsunk elegendő helyet ahol játszani tud, ahol lesz elegendő hely a tanítására.

 

 

2. A boxer kölyök tényleg boxol

A boxer kiskutya valóban olyan mozdulatokra képes, ami hasonlít a legprofibb boxolók ütő mozdulataira. Képes két lábra állni és a mancsaival bökni felénk. Azonban nevét nem erről a mozdulatról kapta, bár nagyon egyértelmű lenne. A szakértők úgy gondolják, hogy a boxer kutya nagy valószínűséggel Németországból származik, ahol eredetileg nagyobb testű vadállatok vadászatára tenyésztették. Úgy gondolják, hogy a származása a német szavakból „bullenbeisser”, vagy „bull bieter” (harapós bika) származik.

 

 

3. Boxereknek van a legegyedibb mosolyuk

boxer

A boxer kiskutya imádni valóan bájos arca szinte már elég ok, hogy egyet befogadjunk a családba. A boxer kölyköknek úgynevezett alulcsapott állkapcsa van, ami azt jelenti, hogy az alsó állkapcsai kissé görbék és kiugranak a felső állkapcsoktól. Ezzel a kis boxernek lesz a környéken a legbájosabb mosolya, az garantált.

 

4. Igen, a boxerek makacsok is tudnak lenni

boxer

Egy boxer kölyök energikus és intelligens. Ha a dolgok nem, úgy történnek ahogy ők akarják, pl. a nem kaphatják meg a szendvicsünk felét, amit kinéztek a kezünkből, akkor annak az lesz a vége, hogy feszegetik a határokat, ameddig csak lehet, míg meg nem kapják, amit csak akarnak. Ez a makacsság néha átmehet kis agresszióba is. Néhány boxer durván összekaphat az azonos méretű és nemű egyedekkel is. Ügyelnünk kell arra, hogy a kutya szocializációját minél előbb elkezdjük és gyakran gyakoroljuk a különböző szituációkat, hogy találkozzon olyan új helyzetekkel már fiatalon, hogy később ezzel kevesebb gondunk adódjon.

 

 

5. Azonban a boxer kutya tényleg a legédesebb és legnagyobb kanapé király

boxer kiskutya

Van valami, amit hasonlóképpen fog élvezni, mint az udvaron töltött rohangálást és a gumijátékaival játszani egy órán keresztül, és ez nem más, mint horkolni a kanapén, amíg mi nézzük a kedvenc sorozatunkat mellette. A boxer kölyök a világon az egyik legnagyobb lustasága a kutyák között. Tele van energiával, de ahogy majd öregszik úgy egyre több horkolással töltött időre lesz szüksége, hogy újra egyensúlyba kerüljön és elkezdhesse ismét a játékot.

 

Még nem találtad ki hogy milyen nevet adj a kutyádnak? Nézz körül itt: kutyanevek

Előző cikkGolden retriever kölyök
Következő cikkBeagle kölyök