Kezdőlap Kutyakölykök Rottweiler kölyök

Rottweiler kölyök

rottweiler-kiskutya

Rottweilereknek, a pitbullokhoz hasonlóan van egy tisztességtelenül ráakasztott hírneve, ami megelőzi őket. Mint minden kutyafajta a rottweiler is lehet agresszívé és territóriális, ha nincs megfelelően nevelve vagy szocializálva. Szerencsénkre erre fajtára nem jellemző az agresszió, inkább arról híres ez a hűséges nagy medve, hogy védelmezi és mindig a kedvében jár a gazdáinak. Ha azt tervezzük, hogy egy rottweiler kölyök kerüljön a családba, akkor itt van néhány dolog amit érdemes tudni róla.

1.A rottweilerek rendkívül védelmező fajta

Ez a védelmező magatartás, amiből fakadóan ráakasztják az agresszív jelzőt erre a kutyára. Annak ellenére, hogy veleszületett viselkedés, hogy védelmezi a családját, rottweiler képes nyitni az új emberek és kiskutyák felé, ha ők már időben és megfelelően lettek szocializálva.

Ha szeretnél egy rottweiler kiskutyát, készüljünk fel rá és dolgozzunk rajta, hogy összehozzuk a kölyköt más kutyákkal és emberekkel és ezzel minél több ilyen ingernek tegyük ki. Biztoska lehetünk benne, hogy előnyére válik a kis rottweiler kölyöknek és sok sok elismerő „de drága” jelzőt fogunk hallani más kutyák gazdáitól.

 

2. Szeretik a mentális és fizikai gyakorlatokat is

Rottweiler kölyök

Miközben a rottweiler kölyök nyolc hetes korában csak 7 kg körül mozog, okos, erős és nagy kutyává fog nőni idővel. A rottweiler kutyának szüksége van rengetek fizikai stimulációra. Ez a fajta szeret birkózni és szereti lefoglalni magát. Éppen ezért a rottweiler kölyök szereti az engedelmességi képzéseket is. A rottweiler az egyike talán a legokosabb 10 kutyafajtának mind közül. Szóval ha elég aktívnak gondoljuk magunkat, akkor a rottweiler kiskutya jó választás lehet számunkra.

 

3. A rottweiler kölyök egy kicsit „gázos”

Büfög, nyáladzik és hátulról néha elereszt egy nagyobb gázfelhőt. Ezek tapasztalhatóak a rottweiler kiskutyánál gyakorta, azonban nem mindegyiknél. De mindettől eltekintve, a sok nyálas puszi, a fura hangok, pótolva lesznek azáltal amit a rottweiler kiskutya adni képes a szívünknek.

 

4. Néha hajlamosak elfelejteni mekkorák

Rottweiler

Vagy legalábbis úgy viselkednek, amikor rajtunk támaszkodnak. Egy felnőtt egyedként, egy rottweiler kiskutya 45-60 kilógramm is lehet. Hajlamosak arra, hogy az embereket bökdössék és támaszkodjanak rájuk, mivel korábban arra lettek tenyésztve, hogy segítsenek az embereknek a szarvasmarha állomány terelésben. Azzal, hogy bökdösnek téged, próbálnak terelni mint korábban azt tették egy tehénnel. Szóval egy rottweiler képes azt hinni, hogy ők is ölebek és mikor az ágyon fekszel természetesnek veszik, hogy végigsétálnak rajtunk és a hasunkat használják párnának.

 

5. Annak ellenére, hogy szép a megjelenésük sok időt vesz igénybe a szépítésük

Igaz rövid szőrűek, a rottweiler képes egy lakás parkettáját átváltoztatni egy roti szőnyeggé a szőrzetével. Napi fésülés és heti fürdetés segít csökkenteni a szőrzet mennyiségét, hogy végül ne mindenhol a rottweilerünk szőrével kelljen találkozni a lakásban.

 

Ahhoz, hogy egy egészséges kölyköt kapjunk, sohase vásároljunk egy felelőtlen tenyésztőtől, kölyök gyártótól, kölyök bolttól. Keressünk egy jó hírű tenyésztőt, aki teszteli a tenyészállatait, folyamatos gondozásban tartja őket. Győződjünk meg arról, hogy nem rendelkezik genetikai rendellenességektől, amit esetegesen átörökölhet a kölyök.

Még több információt a kutyakölykökről itt találsz.

Még nem találtad ki hogy milyen nevet adj a kutyádnak? Nézz körül itt: kutyanevek

Előző cikkBeagle kölyök
Következő cikkTOP 25 a lakásban tartható kutyák közül