Kezdőlap Kutya tréning Kutya szobatisztaságra nevelés gyakori hibái

Kutya szobatisztaságra nevelés gyakori hibái

kutya szobatisztaságra nevelés

Ha úgy tűnik, hogy nem sikerül előre haladni a kutya szobatisztaságra nevelés területén, akkor ellenőrizzük a következő módszereket. Könnyen véthetünk hibát, ha úgy gondoljuk, hogy az egyes lépések nem annyira fontosak számunkra, de az nagy hatással van a kiskutyára.

Itt van a két legnagyobb hiba amit az emberek általában elkövetnek a kutya szobatisztaságra nevelés közben:

  • A kutyát odakint tartjuk, ahelyett, hogy a házban az ő elkerített területén (ketrec, kennel) tartanánk, a szobatisztaságra nevelést sokkal bonyolultabbá teszi. Tulajdonképpen ilyenkor arra tanítjuk, hogy teljesen rendben van, hogy mikor és hol végzi el a dolgát amikor csak ő akarja. Szóval ezután ő megy a maga feje után, akkor is ha bejön a házba.
  • Dörzsölni a kölyökkutya orrát a piszokba, rácsapunk egy újságpapírral és hasonló értelmetlen buta szokás, amit az emberek hallanak egymástól. Ezek a büntető módszerek csak arra ösztönzik szegény megijedt kiskutyát, hogy ne az ön jelenlétében végezze el a dolgát, mivel úgy értelmezi, hogy azért büntetés jár. Ha a kutya fél, hogy menjen elvégezni a dolgát, amikor körülötte vagyunk, azt fogja ezzel megtanulni, hogy tartsa magában a séta közben is és akkor könnyítsen magán, mikor nem vagyunk a jelenlétében és elmentünk otthonról.

Ha a szobatisztaságra nevelés még mindig nehézkes, elhúzódik és nem tudjuk miért, ellenőriztessük az állatorvossal. A kölyökkutyának lehet, hogy fizikai problémája van, mint például húgyúti fertőzés, ami nehézkessé teszi neki, hogy magában tartsa.

Előző cikkHárom lépés a szobatiszta kutya neveléséhez
Következő cikkA 10 legkedveltebb kislány kutya nevek