Kezdőlap Kutyafajták A Világ legnagyobb kutyái: 15 legnagyobb kutyafajta

A Világ legnagyobb kutyái: 15 legnagyobb kutyafajta

Ismered azt a becenevet, amit egy kiemelkedő személynek adnak a saját területükön? Nem a kiskutya. Nem a közepes vagy átlagos kutya. Ez a nagykutya. A világ legnagyobb kutyái tiszteletet és csodálatot közvetítenek, még a „mesterektől” is. Abban is biztosak vagyunk, hogy az idő nagy részében ezek a nagytestű kutyák nevelése minden rejtett költséget is megéri. A listánkban olyan nagytestű kutyafajták is szerepelnek, akikről sokan még nem is hallottak.

Tehát a nagy kutya szerelmeseinek tiszteletére bemutatjuk a világ legnagyobb kutyafajtáinak listáját. Ez a 15 nagy testű kutya biztosan tudja, hogyan dobja be nálad a súlyát. Ők a világ legnagyobb kutyái:

 

22. Mastiff – nagytestű kutyák

iStock.com/Katerina_Brusnika

A masztiffok világszerte különböző fajtákra vannak felosztva.  Lényegében mind nagy testű kutyák. Nevezetesen, az olasz nápolyi masztiff körülbelül 55 -70 kg, a francia masztiff 56 és 67.5 kiló között, valamint a híres angol masztiff, amely a világ legsúlyosabb kutyájának rekordját viseli, és gyakran olyan hatalmas, hogy a súlya eléri a 110 kg-ot. A rekord egy Aizzo Zorba nevű angol masztiff volt, ami 154 kg-ot tett ki.

Érdekelhet: Közepes termetű kutyafajták

 

Előző cikkTOP10 terápiás kutya fajta
Következő cikkTOP 10 juhászkutya fajta – ezek a legnépszerűbb pásztorok