Kezdőlap Általános TOP 25 a lakásban tartható kutyák közül

TOP 25 a lakásban tartható kutyák közül

A kutya lehet a legjobb barátod, akár egy vidéki házban, egy társasházban, vagy akár  egy emeletes városi lakásban élsz. Rengeteg kutyafajta létezik. Ha lakásban tartható kutyák között keresgélünk, akkor nem csak a lakásunk vagy a kutyánk méretét kell számításba vennünk, hanem pl. mennyi időt fog tudni a kutya a lakáson kívül tölteni.

Éppen ezért talán jó választás a kis mozgásigényű kutya és a szomszédaidnál szintén egy jó pont, ha olyan kutyafajtát választasz, amelyik nem túl ugatós, hanem képes csendben, nyugodt maradni, pl. ha egy idegennel találkozik a lépcsőházban, vagy a földszinten.

Ha egy olyan kutyafajtát keresel, amely a lakásban tartáshoz és az ehhez kapcsolódó életstílusodhoz passzol, akkor olvasd el ezt a cikkünket, amiben összeszedtünk 20 kedvencet, akik örömmel megosztanák veled is a lakást és az életüket.

 

TOP 25 legkedveltebb Lakásban tartható kutyák

 

22. Bichon Frise – lakásba való kutyák

Bichon Frise | iStock.com/MarijaRadovic

A Bichon Frisék között még a legnagyobb egyedek sem lesznek nagyobbak 30 cm-nél. Ezek a kis szőrgombócok energikusak, ami azt jelenti, hogy imádnak játszani, de szintén szükségünk van a napi testmozgásra. A bichonok kevésbé hullajtják a szőrüket, mint a hasonló fajták, így ideálisak lehetnek azoknak akik a közelükben akarnak élni, vagy erre allergiásak lennének. Ez a kutyafajta nem sokat ugat, ami szintlén egy fontos szempont.

 

Előző cikkRottweiler kölyök
Következő cikkTOP 10 gyerekbarát kutyafajták