Kezdőlap Egyéb Amit a németjuhászokról tudnod kell mielőtt örökbefogadsz egyet

Amit a németjuhászokról tudnod kell mielőtt örökbefogadsz egyet

németjuhász

A német juhász egy különleges fajta – jobb, ha tudod, hogy mit kapsz vele, mielőtt egyet az otthonodba fogadsz.

Semmi kétség. A németjuhászok csodálatos állatok. Azok a nagy barna szemek, a gyönyörű szőrzet és az izmosság nagyjából olyan, mint egy valóságos mackó, de a legfejedelmibb módon, ahogy lehetséges. Tegyél még ehhez egy csodálatos személyiséget, és megkapod az álom kutyát.

De mielőtt belevágnál és befogadnál egy német juhászt a családodba, vannak olyan dolgok, amelyekről tudnod kell. Felelősséget vállalni egy ilyen kis fickó után óriási elkötelezettség, amit nem szabad könnyedén venni.

Ha komolyan fontolgatsz egy német juhász befogadását, tudnod kell, hogy vannak kutyás emberek, és vannak német juhászkutyákat kedvelő emberek. A németjuhász nélkül a gazdáik elveszett embereknek érzik magukat, és ezt tudják a kutyáik is. Elképzelhető, hogy már utánuk olvastál és sok mindent megtudtál a németjuhász kutyákról, de talán elfogadsz még néhány tanácsot.

 

Itt van tíz dolog, amiről tényleg tudnod kell, mielőtt egy német juhászkutya befogadását megteszed.

 

1. Okosak

Az egyik dolog, amit a leendő németjuhász gazdinak tudnia kell, hogy a német juhászok okosak. Nagyon okosak. Ijesztően okosak. Ezek a kutyák kiismerik a napi rutinodat és tudni fogják mit fogsz csinálni, még mielőtt megcsinálnád és rendkívül érzékenyek az emberi hangulatra.

Milyen okosak a német juhászok? Nem csak azt tudják, hogy a „séta” mit jelent, de rá is vehetnek arra. Visszafelé. Készítsen egy oktatási tervet, mielőtt elhozod a németjuhászodat az otthonodba, és ragaszkodj hozzá. Magas intelligenciájuk lelkesedéssel is párosul, hogy örmet szerezzenek a gazdáiknak. Konstruktív módon akarják használni az intelligenciáikat, szóval legyen egy stratégiád arra, hogy ezt meg is tudják valósítani. Egy unatkozó német juhász nem mindenki számára szórakoztató.

 

2. Nagy az energiaigényük

A német juhászok munkakutyák. Oka van annak, hogy gyakran használják őket katonai kutyáknak, rendőri kutyáknak és egyéb munka kutyának. Szeretnek munkát végezni, és a német juhászod nem fog kibújni alóla. Készülj fel a hosszú sétára, ahol levezetheti a mozgásigényét. Vigyük el őket nagy parkokba, ahol teljesen szabadon futhatnak, de megfontolandó, hogy beiratod őket agility tanfolyamokra. Meg kell értened, hogy ha nem adod meg a németjuhászodnak a napi mozgásigényét, akkor elkezdi a felgyülemlett energiáit a kedvenc holmijaidon levezetni.

 

3. Szellemi stimulációt igényelnek

A hosszú séták más fajtákat lefáraszthatnak, de nem a német juhászt. A napi gyakorlat mellett a német juhász szellemi stimulációt is igényel. Az engedelmességi oktatások és a kutya-sportok különösen hasznosak a kutyád számára. Az oktatások és a tréning olyan kötődési élményt nyújtanak, amely bizalmat épít, és segít a kutyának megtalálni a helyüket a háztartásban, és elősegítheti a viselkedési problémák diagnosztizálását korai szakaszban.

 

Kapcsolódó: Németjuhász nevek

 

4. Ők igazi bolondok otthon, de nem nyilvánosan

Ne lepődj meg, ha a német juhászod bolondozik veled otthon, de az idegenekkel szemben távolságtartó. Ez a németjuhász viselkedés védjegye, és nem kell emiatt aggódnod.

 

5. A német juhászok természetes őrkutyák

A megfelelő szocializáció nélkül ez időnként területvédő viselkedéssé, sőt agresszióvá válhat az idegenekkel és más kutyákkal szemben. Egy régebbi német juhász befogadása azt jelenti, hogy nem nem lehetsz biztos benne, hogy az előző tulajdonosa hogyan bánt vele és megfelelően szocializálta e. Ez kockázatot jelenthet és a németjuhász befogadóknak tisztában kell ezzel lenniük, hogy megtegyék a szükséges óvintézkedéseket, amikor a vendégeket és más kutyákat engednek be a területükre.

 

6. Kiváló hallgatók

német juhász

Senki sem jobb hallgató, mint egy német juhász. Miután az életedben van, soha többé nem leszel magányos. Ezek a radar fülek mindig hallgatják a hangodat és folyton figyelik a mozdulataidat. Eközben megdöntik a fejüket, amivel mindig mosolyt fognak csalni az arcodra.

 

7. A német juhászok valójában tépőzárasak

A német juhászokról kevéssé ismert tény, hogy valójában tépőzárból készültek (rendben, nem szó szerint). Biztos lehetsz benne, hogy a németjuhászod soha nem lesz túl messze tőled, függetlenül attól, hogy a fürdőszobába mész, zuhanyozni, kertészkedni, TV-t nézni, főzni vagy napozni. A németjuhászok nagyon komolyan veszik a hűséget.

 

8. Nem ideálisak az első tulajdonosok számára

Rendszeres képzésre és tapasztalatra van szükségük, ami rossz választást tesz lehetővé az első kutyatulajdonosoknak. Ha úgy döntesz, hogy egy németjuhász lesz az elős kutyád, győződ meg arról, hogy tapasztalt kutyaoktatóval dolgozol, így a kutyában nem alakulnak ki potenciálisan veszélyes vagy destruktív szokásokkal.

 

9. Nem minden főbérlő szereti a német juhászokat

Sajnos a német juhászokat nem mindig fogadják jó szívvel a főbérlők. A németjuhász befogadása talán nem jó ötlet, ha béreled a lakásodat. Ha bérelni tervezel egy lakást, kérdezd meg a bérbeadód vagy az ingatlantulajdonosodat, hogy mit szól ahhoz, ha egy németjuhásszal együtt költözöl e.

 

10. Nem lehet csak egy

A német juhász befogadása ártalmatlan döntésnek tűnhet. Amit észre sem veszel, hogy a német juhászok olyanok, mint a egy finom desszert. Nem lehet belőlük csak egy.

Előző cikkMiért nyalogat kutya? Főbb okok és hátterük
Következő cikk6 módszer, ami segít leszoktatni a kutyát az ugrálásról