Kezdőlap Kutyakölykök Csivava kölyök

Csivava kölyök

csivava kölyök

Bár a csivava kölyök apró, a személyisége annál nagyobb. Ezek az elbűvölő, hűséges és mindig az ember oldalán lógó kis csivava kiskutya azonnal befészkelik magukat az ember szívébe.

Mielőtt keresünk egy tenyésztőt, vagy egy menhelyet, ahol magunkhoz vennénk az álmaink kis csivaváját, van néhány dolog, amit érdemes tudni róla, mielőtt belép az életünkbe.

A csivava kölyök (chihuahua) tulajdonságai

  1. Az otthonod, a bútorok az otthonodban és te magad is a csivava kölyök játszótere lesztek

A csivava közismerten játékos. A kis mérete miatt, a csivava kiskutya az egész házat, még téged is beleértve úgy fog kezelni, mint az ő játszóterét. Ha ez nem tetszik nekünk, kezdjük el már kölyök korában hozzá szoktatni, hogy nem minden az övé és nem mindenhol lehet azt csinálnia amit ő akar és megakadályozzuk a rossz szokások kialakulását. Mivel te is a játéka leszel, ha kell rajtad ugrál és birkózik veled, használd ezt ki, és kezdj el hasizom erősítő gyakorlatokat csinálni, hogy az a kis csivava kölyöknek  egy jó játszótér legyen. J

  1. A csivava rendkívül éber

A csivava kutya kiváló házőrző, mert biztosan figyelmeztetni fog minket, ha egy idegen közelít az otthonunk felé. A csivavákat gyakran úgy jellemzik, hogy sokat ugatnak feleslegesen, miközben ők csak egyszerűen nem bíznak valakiben és meg akarnak győződni arról, hogy biztonságban vagyunk. Ezt a viselkedést lehet kezelni, de azonban ehhez szükséges,hogy a szocializációt minél korábban elkezdjük.

  1. A csivava kölyök kicsit territoriális lehet

A csivavánk úgy fog magasztalni minket, mint egy Istent. Emiatt irigyek és féltékenyek tudnak lenni, ha egy kis érdeklődést mutatunk más állatok vagy emberek iránt. Itt ismét a korai szocializáció lehet a segítségükre, hogy kivédjük a kialakuló rossz szokásokat. Kezdjük el hozzászoktatni, hogy igen, vannak más állatok még a világon rajta kívül is, de mindig mutassuk meg neki, hogy ő a legfontosabb nekünk, ezt érezni kell.

csivava kölyök

  1. A csivava kiskutya személyisége és szíve hatalmas

A csivava kiskutyák, miközben nagyon intelligensek és képezhetőek, nem veszik észre, hogy ők csak négy kilót nyomnak és az a másik kutya a túl oldalán 15 ször nagyobb, mint ők. A csivava kölyök úgy fog viselkedni, mint a kis királynő a várában és mivel tisztában van vele, hogy imádnivaló a kis pofija, ezzel vissza is fog élni. Szerencsédre, ő a te hűséges alattvalód lesz, aki csak királynőt fog játszani, aki örömmel odabújik a takaró alá és eláraszt az ő csókjaival.

  1. A csivava kiskutya meg fog győzni arról, hogy legyen még egy csivava kiskutyád

A csivava, a legtöbb esetben imád más kutyák társaságában lenni, főleg más csivavával. Tudod mi lenne még annál is imádnivaló, hogy egy kis csivava kölyköd van? Egy másik csivava kiskutya. A megmentett csivavák többsége gyakran párban, vagy többed magukkal érkeznek a menhelyre, lehetetlen csak egyet hazavinni.

Ha még több információt szeretnél a csivava kutyákról, keresd fel a kutyafajták oldalunkat.

Előző cikkKölyökkutya
Következő cikkYorki kiskutya