Kezdőlap Kutya egészség Ehet a kutya almát? Adhatunk biztonsággal almát a kutyának?

Ehet a kutya almát? Adhatunk biztonsággal almát a kutyának?

alma kutyáknak

Alma kutyáknak? Ehet a kutya almát? A rövid válasz igen, a kutyák ehetnek almát, de van néhány dolog, amit tudni kell, mielőtt a kutyánkat nekiállnánk almával etetni. Ezek a gyümölcsök tele vannak tápanyagokkal, amelyek előnyösek a kutya egészségére, de vannak olyan veszélyek, amelyekre figyelni kell, mint például a magok és a héj. Mint minden jó dologban, a mérsékletesség a kulcs, mivel a túl sok alma emésztőrendszeri zavarokat okozhat kutyáknál.

Ha megfelelő módon és biztonságosan adjuk az almát a kutyánknak, akkor az egy egészséges, néha frissítő és ízletes étel lesz számára. Mindig kérdezd meg állatorvost, mielőtt a kutyádnak emberi ételeket adsz, köztük az almát is.

Ebben a cikkben megtudhatsz mindent, amit tudnod kell az alma kutyáknak való etetéséről.

 

 

Miért jó az alma kutyáknak?

Az alma könnyen elérhető, alacsony kalóriatartalmú, értékes tápanyagokkal teli snack, amely a kutyák számára jótékony hatású, így kiváló választás lehet, mint egy snack vagy jutalom a tréning során, mindaddig, amíg mérsékelt mennyiségben adjuk őket.

Alacsony fehérje és magas rosttartalmúak, ami jó lehet az emésztőrendszer egészségére, és jó választás lehet azoknak a kutyáknak, akiknek az étrendje korlátozott, amelyek nem teszik lehetővé a magas fehérje- és zsírtartalmat. Ez különösen hasznos idősebb kutyák vagy bizonyos betegségekben szenvedő kutyák számára.

Jó forrása az A, C és K vitaminoknak, valamint a kalciumnak és a foszfornak. Az ezekben a gyümölcsökben található antioxidánsok segíthetnek a rák megakadályozásában és az ízületi betegségek tüneteinek csökkentésében. Az alma evése javíthatja a kutyák fogászati ​​egészségét és a leheletét is.

Érdekelhet: Ehet a kutya krumplit?

 

 

alma kutyának-min

Mikor lehet az alma rossz a kutyáknak?

Amire figyelni kell, mikor a kutyát almával etetjük, az az alma magja és magháza. A magok kis mennyiségű cianidot tartalmaznak, ami mérgező. A cianid mérgezéséhez jó pár magot meg kell ennie a kutyának, és ha ezekből le is nyel néhányat, nem valószínű, hogy kárt okozna neki.

Ennek ellenére nem szükséges a kutya egészségét kockáztatni, ezért távolítsd el a magokat, mielőtt a kutyádnak almát adnál. Néhányan azt mondják, hogy a szárak is veszélyesek lehetnek, ezért a legjobb a szárak eltávolítása is. Az alma magja szilárd és nehéz rágni a legtöbb kutya számára. Fulladásos rohamot, vagy lenyelve emésztőrendszeri elzáródást okozhat.

Az alma cukrot tartalmaz, ezt figyelembe véve is ügyelni kell a mérsékletességre. A cukortartalom problémát okoz a rákos vagy cukorbetegségben szenvedő kutyák számára, ami egy másik ok, amiért érdemes konzultálni az állatorvossal, mielőtt a kutyának almát adnánk. Ezenkívül túl sok alma okozhat gyomor- vagy hasmenést, még az egészséges kutyáknál is.

Az almából készült termékek vagy az almát tartalmazó termékek gyakran tartalmazzák a cukrot, a mesterséges ízesítőket vagy vegyi anyagokat. Mindig olvassuk el a címkéket, mielőtt a kutya számára emberi táplálékot adnánk, és kerüljük a hozzáadott cukrokat, mesterséges édesítőszereket, például xilitot, vagy olyan összetevőket, amelyek ismeretlenek, mivel ezek mérgezőek lehetnek a kutya számára.

A legjobb, ha organikus almát választunk, mivel sok alma, amit a szupermarketben találsz, olyan anyagokkal van bevonva, amelyek fényesebbé teszik őket. Mosd meg a megvásárolt gyümölcsöket, mivel herbicideket vagy peszticideket tartalmazhatnak.

A legtöbb élelmiszerhez hasonlóan fennállhat annak a kockázata is, hogy kutyád allergiás. Ritkán az allergiás reakciók anafilaxiához, potenciálisan életveszélyes állapothoz vezethetnek. Ha allergiás reakciót észlelsz a kutyádnál, beleértve a köhögést, a tüsszentést, a duzzanatot, a csalánkiütést, a légzési nehézséget vagy más tüneteket, hagyd abba a kutyád almával való etetését, és azonnal forduljon az állatorvoshoz.

Érdekelhet: Kutya mérgezés: 3 dolog amit tenned kell, ha a kutyád mérgezésben szenved

 

Hogyan kellene az almát a kutyádnak adni?

Mindig kérdezd meg állatorvosodat, mielőtt emberi táplálékkal etetnéd. Egyes kutyáknak lehetnek olyan problémái, amelyet az alma fogyasztása súlyosbíthat. Amint az állatorvosod jóvá hagyta az alma fogyasztását, győződj meg róla, hogy minden gyümölcsöt megmosol és úgy adod a kutyádnak, távolítsa el a szárakat, magokat és magházat, és vagdosd be harapás méretű szeletekre.

Számos módon adhatod az almát a kutyáknak. Lehűthetjük és így egy frissítő nyári snackként szolgálhat. összekeverhetjük a kutya ételeivel édes ízesítés céljából. Vagy csak jutalomfalatként egy két kisebb darabot adhatsz neki, örömmel el fogja ropogtatni.

 

Ezek is témák is érdekelhetnek:

Adhatunk banánt a kutyának?

Mit csinálj, ha sárgát hány a kutya

Mit nem ehet a kutya?

Előző cikkAdhatunk banánt a kutyának?
Következő cikkEhetnek a kutyák szőlőt? Esetleg mazsolát?