Kezdőlap Kutya tréning Hogyan szoktassuk le a kutyát az ugatásról?

Hogyan szoktassuk le a kutyát az ugatásról?

hogyan szoktassuk le a kutyát az ugatásról

A kutya ugatás a kommunikáció egyik formájaként jelenik meg. Ha a kutya ugat, akkor annak oka van. Lehet, hogy egyszerűen egy ingerre adott válasz, mint valaki elfut a ház előtt, vagy lehet, hogy a kutya segítséget kér. Meg kell tudnod, hogy miért ugatnak a kutyák, hogy meg tudjuk akadályozni azt. De a kérdés, hogy hogyan szoktassuk le a kutyát az ugatásról?

Ne feledd, az ugatás természetes. Ez fontos kommunikációs eszköz a kutyák számára. De néha problémák alakulhatnak ki. A falka vezetőjeként a te feladatod, hogy közbelépj és leellenőrizd, hogy mi az ugatásnak az oka.

 

 

Hogyan szoktassuk le a kutyát az ugatásról?

Itt van öt tipp, amely segít megállítani a már már kellemetlen ugatásokat.

 

1. Vond el a kutya figyelmét, nyugtasd meg

Mond a kutyának, hogy hagyja abba az ugatást egy hanggal, nézéssel vagy egy fizikai mozdulat segítségével. De ne állj meg itt. A kutyád szünetet tarthat, majd visszamegy a dolgához, amit korábban csinált és folytathatja. A teste ellazult, de az agya még mindig éber marad. Legyél türelmes. Várd meg, amíg a kutyád teljesen ellazul, mielőtt folytatnád azt, amit csináltál.

 

 

2. Maradj nyugodtan, amikor megpróbálod megállítani a kutya ugatását.

Az állandó ugatás bosszantó lehet, de a kutya viselkedési problémáját nem tudja korrigálni, ha emiatt frusztrált vagy és azt ő megérzi. Az állatok nem követik a kiegyensúlyozatlan vezetőket. Tény, hogy a kutya tükrözi az energiáját. Ha frusztrált és ideges vagy, akkor ő az lesz! Az ugatás pedig egy remek módja, hogy felszabaduljanak ezek a negatív energiák. Hagyj egy kis időt, hogy megfékezd a saját belső ugatásod.

Érdekelhet: Nyugodt kutyafajták, akik csak akkor ugatnak, ha valóban szükséges

 

 

3. Vedd át a jogot az adott helyzetben, hogy megállítsd az ugatást

Újra és újra ugrik és ugat a kutya ugyanarra a dologra, személyre, helyzetre vagy helyen? Akkor fel kell lépned ezzel szemben, és meg kell állítanod úgy, hogy kisajátítod magadnak ezt a helyzetet. Használd a testedet, az elmédet és a nyugodt energiáidat egy olyan láthatatlan fal létrehozásához, amelyet a kutyádnak nem szabad átlépnie. Tedd meg 100% -os elkötelezettséggel és fókuszálással, és az eredmények meglephetnek.

 

 

4. Állítsd meg az ugatást úgy, hogy mentálisan és fizikailag is kihívást adsz a kutyádnak

A túlzott ugatás gyakran a felduzzadt energia eredménye. Ha ez a helyzet, a megoldás egyszerű: eressze el az energiáit produktívabb módon. Megkapja a kutyád a napi sétát? Tudsz-e több kihívást vinni a sétába esetleg egy kerékpárral, egy hátizsákkal vagy egy lejtőn? Tudsz neki több mentális kihívást biztosítani, mint akár a terelés, agility képzés, vagy egyszerű engedelmességi játékok? Számos, sokféle módja van, hogy a kutya életébe több kihívást vigyünk. Találd meg az egyiket, amit te is élvezel, amiben a kutyád is szívesen részt vesz.

 

 

5. Szakszerű segítség a kutya ugatásának megállításához.

Amikor elhoztad ezt a kutyát az életedbe, elkötelezted magad amellett, hogy gondoskodsz róla, megadod számára amire szüksége van. Előzd meg a kutya túlzott ugatását, és más egyéb kutya-viselkedési problémákat egy szakember segítségével.

Érdekelhet:  6 ok, hogy miért ugat a kutya éjjel!

Előző cikkKutya mérgezés: 3 dolog amit tenned kell, ha a kutyád mérgezésben szenved
Következő cikkKutya nyáladzás okai?