Kezdőlap Kutya egészség Mit jelentenek ezek a gyakori viselkedések a kutyáknál?

Mit jelentenek ezek a gyakori viselkedések a kutyáknál?

gyakori kutya viselkedés

A kommunikáció megértéssel kezdődik. Ha jobb kapcsolatot szeretnél építeni a kutyájáddal, akkor érdemes elkezdened megérteni a leggyakoribb kutya viselkedések mögötti jelentést és okokat. Íme egy lista a leggyakoribb kutya-viselkedésekről és arról, hogy mit jelentenek.

 

Zihálás / lihegés

Mivel a kutyák a lábukon a tappancsukon keresztül izzadnak, a testhőjüket legnagyobb részben a szájukon keresztül lihegés közben adják le. Ez az elsődleges eszközük a testhőmérséklet szabályozására. A kutyák akkor is lihegnek, ha valami fájdalommal köszködnek.

Érdekelhet: Miért remeg a kutya? Ezek a kutya remegés okai.

 

Kutya ugatás

A természetben a kutyák ugatnak, riasztásként az esetleges veszély első jeleként, vagy valakinek az érkezését jelezzék. A ugatás a kutya kommunikáció fontos eszköze.

Kapcsolódó: 6 ok, hogy miért ugat a kutya éjjel!

 

Kutya rágás

Csakúgy, mint egy növekvő gyermek, a kutya is szereti rágni a játékokat és egyéb tárgyakat, hogy enyhítse az új fogak jövetelével járó fájdalmat. Ha a kutyád növekedésben van, akkor előfordulhat, hogy mire hazaérsz, akkor szétszedve találod a kanapé párnáját vagy a kedvenc cipőd van darabokban, de nem azért, mert annyira ízlk nekik. A kutyád lehet, hogy szeparációs szorongástól szenved vagy nincs elég lehetősége, hogy levezesse a mozgásigényét.

Érdekelhet: 10 ok miért vonyít a kutya

 

Ásás

Az ásás egy ösztönös tevékenység, amelyet mélyen a kutya DNS-ében van írva. Különösen erős a terrier fajtáknál ez a fajta viselkedés. A kutyák természetüknél adódóan ásni fognak, hogy elrejtsék az ételt vagy felfedezzék az olyan élelmiszereket, mint a kis rágcsálók. A hűvös földben ásott üreg szintén védelmet nyújthat a hőségben.

Érdekelhet: Miért morog a kutya a gazdájára? A kutya morgás jelentése.

 

Felugrálás

Bár úgy tűnhet, hogy ez egy játékos viselkedés, vagy egy lelkes üdvözlés, felugrálás annak a jele, hogy a kutya megpróbálja megerősíteni a dominanciát feletted. Azzal, hogy bátorítjuk a szeretetünkkel amikor ugrál ránk, erősítjük ezt a viselkedést.

 

A kutya harapás

Egy kutya haraphatja a közelében lévő személyeket, hogy kifejezze a jelenlegi lelkiállapotának állapotát. A kutya agresszióban, félelemben vagy idegességben reagálhat így. Vannak azonban módszerek arra, hogy megakadályozzuk a kutya harapását, hogy valaha is ezek megtörténjenek, ha a kutya testbeszédével tisztában vagyunk.

Érdekelhet: Miért nyalogat a kutya?

 

Szeparációs szorongás

A kutyák sokszor élnek és utaznak elkülönítve, ezért természetes, hogy szoronganak, amikor elválnak a gazdáiktól. Mielőtt egyedül hagynád a kutyádat a házban, próbálj meg vele egy hosszabb, kellemesebb sétára menni. Pihenési állapotban hagyva, segíthet megnyugtatni a szorongását.

 

Miután megértetted ezeket a viselkedésformákat, könnyebben fogod őket felismerni. Amikor a kutya igényei nem teljesülnek, a nemkívánatos viselkedések elkezdenek megjelenni. Gondold át: adsz elég figyelmet, gyakorlást, szeretetet számára?

Előző cikkMiért remeg a kutya teste? Ezek a kutya remegés okai.
Következő cikkMiért eszik a kutya füvet?